Zwaarbevochten overwinning voor OHH JO19-1

Oudega/HJSC/Heeg JO19-1   –   LSC 1890 JO19-2

De bekercampagne was voor OHH niet al te succesvol verlopen: uit drie wedstrijden behaalde OHH slechts één punt, hetgeen uitschakeling betekende. In een andere bekerpoule wist LSC zich wel te plaatsen voor de volgende ronde. Op 10 september stonden deze teams tegenover elkaar voor de eerste competitiewedstrijd.

 

In de openingsfase van de wedstrijd had OHH een licht veldoverwicht. OHH kreeg ook de eerste kans via Wietze Wempe, die zijn tegenstander op snelheid klopte, maar de doelman van LSC op zijn weg vond. Aan de andere kant kreeg Mateo Vera, voormalig speler van OHH, de eerste kans voor LSC, maar hij raakte de bal verkeerd. De wedstrijd ontbrande na een kleine twintig minuten spelen: LSC vond dat het spel stilgelegd moest worden vanwege een blessure bij een LSC-verdediger, scheidsrechter Wittermans liet doorspelen en toen de doelman van LSC de bal na een pass van een verdediger in zijn handen pakte, kon de scheidsrechter niet anders dan een indirecte vrije trap toekennen. De inzet van Marko Hoekstra werd nog gekeerd, maar vanuit de rebound was het eenvoudig voor Sander Sijbranda om de 1-0 binnen te tikken. Hierna werd LSC gevaarlijker. Het leek ook op gelijke hoogte te komen na een strakke voorzet van de rechtsbuiten, maar de spits van LSC kwam een teenlengte te kort. Vlak voor de rust counterde OHH naar 2-0: Sander Sijbranda gaf de bal perfect in de loop mee van Marko Hoekstra en die laatste maakte het koelbloedig af. Zodoende ging OHH met een comfortabele voorsprong de rust in.

 

Maar ja, wat is een comfortabele voorsprong als je abominabel aan de tweede helft begint? Vier minuten na de pauze was het al 2-1 en wederom vier minuten later was het zelfs gelijk. Beide aanvallen gingen recht door het centrum van OHH. Hierna herpakte OHH zich weer enigszins: LSC had nog wel het initiatief, maar organisatorisch stond het bij OHH beter dan de eerste minuten van de tweede helft. Aan de andere kant kwam OHH echter niet verder dan een paar rollertjes. LSC daarentegen bleef dreigend met hun snelle mensen voorin. Een puntje leek voor OHH het hoogst haalbare, maar toch werden het er drie: Jetze Wiersma werd goed vrijgespeeld op de rand van het strafschopgebied, met een individuele actie passeerde hij vervolgens een verdediger van LSC en de doelman waardoor de punten toch in Hommerts bleven; 3-2. Een zwaarbevochten overwinning van OHH, maar het belangrijkste is dat de eerste punten binnen zijn. Volgende week speelt OHH wederom een thuiswedstrijd: dan komt ONS Sneek JO19-2 op bezoek.

 

Arjen Visser