Zwaarbevochten overwinning OHH JO17-1

Gorredijk JO17-1 – OHH JO17-1

Deze week zoals al eerder vermeld bijna een avondwedstrijd in Gorredijk om 15.45 uur. Om de subtop niet dichterbij te laten komen, waaronder ook Gorredijk behoort, zal er gewonnen moeten worden. Jelger heeft een feestje en is niet aanwezig vandaag. Hierdoor neemt Jesse zijn aanvoerdersband over en staat Berend op de stopper, Bert rechts en Aizo linksback. Sjoerd op zijn vaste plek als laatste man. Middenveld is bezet met Jesse, Herre en Lammert. Voorin spelen Gosse, Egbert en Roelof. Rutger en Friso nemen plaats op de bank.

We beginnen direct goed en zijn gevaarlijk vanaf de linkerkant, in de aanval die daar op volgt schiet Jesse strak voorlangs maar er is niemand die de bal kan binnentikken. Daarna neemt de thuisploeg het over en komt goed door aan de rechterkant. Bij de tweede keer weet de snelle behendige rechtsbuiten een prima voorzet af te leveren en die wordt binnen getikt bij de tweede paal, een snelle achterstand weer, 1-0. De 25 minuten die daarop volgen is geen van beide teams echt gevaarlijk, het speelt zich voornamelijk af op het middenveld. In de 36e minuut weet Herre dan toch Egbert met een steekpass te bereiken en die faalt niet alleen voor de keeper, 1:1. Maar Gorredijk is niet van plan om met een gelijke stand de rust in te gaan, ze zetten vol aan en Mats moet een schot uit de bovenhoek plukken om met een beter gevoel voor OHH de kleedbox in te gaan. Helaas lukt dat niet, want door balverlies op het middenveld kan Gorredijk weer hun rechtsbuiten in stelling brengen die ook weer een prima voorzet geeft die bij de 2e paal wordt binnen gekopt, 2-1. Vrijwel meteen na onze aftrap is het rust.

In de box is iedereen natuurlijk teleurgesteld maar coach Keimpe gaat de boel een beetje omgooien, we willen hier wel winnen. Friso en Rutger gaan invallen voor Bert en Roelof en er zal iets geforceerd moeten worden. De jongens van OHH gaan vol vertrouwen weer naar het kunstgras inmiddels verlicht door de led lampen.

Na ongeveer vijf minuten mag Jesse een gegeven vrije trap omzetten in een doelpunt maar deze gaat twee meter over het doel. OHH is nu even wel de betere en voor het zestien meter gebied kan Herre een breedtepass geven welke bestemd was voor Lammert maar hij hoort Jesse achter hem en met een handig overstapje wordt de verdediging van Gorredijk verrast want Jesse kan nu vrijuit uithalen met een schot over de grond. De de bal knalt onhoudbaar voor de keeper in de linkerhoek, 2-2.

Het veldspel is nu veel beter en in de 54e minuut komt OHH dan voor het eerst op voorsprong in deze wedstrijd. Gosse kan door middenvelder Herre met een prima steekpass worden bereikt, de Hegemer gebruikt goed zijn lichaam en snelheid waardoor de verdediger kansloos is en schiet de bal langs de keeper, 2-3.

Maar erg lang kan niet van de voorsprong worden genoten, de mandekking is niet helemaal in orde bij OHH en Gorredijk kan de gelijkmaker binnenwerken, 3-3. Dat is even schrikken, wel hebben de jongens een goed gevoel na het eerste kwartier. OHH zoekt weer meerdere keren de aanval, en uiteindelijk kan Egbert op snelheid bij de achterlijn een voorzet geven die bij de 2e paal wordt binnengekopt door Gosse, 3-4.

In de resterende vijftien minuten schiet Herre een keer naast het doel en verder is het tegenhouden, Gorredijk wil niet op eigen veld verliezen. Na enkele spannende en hachelijke situaties voor het doel van OHH maakt de prima fluitende scheidrechter een eind aan deze wedstrijd.

Een mooie driepunter is binnen in de late namiddag op De Gerdyk. Zeer tevreden gaan de supporters, spelers en coaches uit Hommerts en Heeg weer richting het zuidwesten van Fryslân.

De tweede plaats is behouden maar a.s. zaterdag staat er een kraker van een wedstrijd op het programma, nummer drie Akkrum komt op bezoek in Hommerts.

 

Jacob Wiebenga