Zure nederlaag OHH JO19-1 tegen koploper GAVC

Oudega/HJSC/Heeg JO19-1   –   GAVC JO19-1

Op zaterdag 11 november ontving OHH koploper GAVC. De formatie uit Grou had slechts eenmaal gelijkgespeeld en de overige wedstrijden allemaal gewonnen. Ook de doelcijfers spraken tot de verbeelding: GAVC scoorde in zes wedstrijden 29 keer en kreeg slechts drie tegentreffers. OHH is bezig zich te herpakken: de seizoenstart was niet al te best, maar de afgelopen twee wedstrijden werden gewonnen.

 

GAVC zette meteen vanaf de aftrap grote druk op de defensie van OHH. De bezoekers leken duidelijk te willen maken dat er niets te halen viel. OHH moest in de beginfase alle zeilen bij zetten, maar het wist het doel schoon te houden. Halverwege de eerste helft kreeg OHH een vrije trap op een mooie positie. Rick de Boer haalde uit en met enig fortuin belandde de bal in het doel; 1-0. Lang kon OHH echter niet van de voorsprong genieten toen GAVC een vrije trap slim nam waardoor de speler die klaarstond op de rand van het strafschopgebied de bal kon binnenschieten; 1-1. In het vervolg hadden beide partijen geluk met arbitrale beslissingen. GAVC kwam goed weg toen de doorgebroken Rick de Boer werd neergehaald, maar de scheidsrechter daar geen overtreding in zag. Aan de andere kant had de bal tot tweemaal toe op de stip gekund, maar een handsbal van Arjen Visser en een duwfout van Thomas Bethlehem werden niet als penaltywaardig beoordeeld door de scheidsrechter. Vlak voor de pauze kwam GAVC toch op voorsprong: een corner werd goed doorgekopt waarna een aanvaller van GAVC de bal kon binnenkoppen; 1-2.

 

Aangezien de opbouw van OHH voor de rust niet uit de verf kwam door het hoge druk zetten van GAVC, hanteerde OHH na de pauze vaker de lange bal. Bovendien werd de snelle Vincent Rooseboom in het veld gebracht die natuurlijk ideaal uit de voeten kan met dat systeem. OHH nam het initiatief over en dat resulteerde in de gelijkmaker: Rick de Boer kon alleen op de doelman af en met een fraaie lob verschalkte hij de verbouwereerde sluitpost; 2-2. Niet veel later kwam OHH zelfs op voorsprong: nu was het Vincent Rooseboom die oog in oog met de doelman kwam te staan en ook hij faalde niet; 3-2. Daarna kreeg OHH ook nog drie goede kansen om de wedstrijd te beslissen: eerst schoof Fokke Walinga een bal net naast, vervolgens miste Rick de Boer een levensgrote kans doordat hij de bal verkeerd raakte en ten slotte stuitte Vincent Rooseboom op de doelman van GAVC. Aan de andere kant kwam OHH goed weg toen GAVC tot tweemaal toe de lat raakte. OHH leek dus te gaan stunten, maar in de laatste tien minuten ging het toch nog fout. De 3-3 kwam tot stand nadat een hoekschop van GAVC er bij de eerste paal indraaide. Niet veel later kwam GAVC ook nog op voorsprong toen een voorzet vanaf de linkerkant knap tot een doelpunt werd gepromoveerd door de spits; 3-4. Deze dreun kwam OHH niet te boven. OHH ging tot het uiterste en was dichtbij een stunt, maar uiteindelijk was de zege toch voor GAVC. OHH staat nog altijd op de zevende plaats. GAVC is de koppositie overigens kwijtgeraakt aan LSC op basis van doelsaldo. Volgende week gaat OHH op bezoek bij SC Franeker JO19-2.

 

Arjen Visser