Weer een nederlaag voor OHH JO19-1 na doelpuntenregen

QVC JO19-1   –   Oudega/HJSC/Heeg JO19-1

Op zaterdag 13 mei speelde OHH zijn 20e competitiewedstrijd. De tegenstander was QVC, dat twee plaatsen hoger staat geklasseerd dan OHH. Eerder dit seizoen wist OHH QVC nog wel te verslaan (4-0), dat was één van de slechts twee overwinningen die OHH dit seizoen heeft behaald.

 

OHH begon erg slap aan het duel: QVC had al een paar kansen gemist toen na ongeveer 5 minuten spelen de thuisploeg via de spits op 1-0 kwam. Binnen het kwartier was het ook al 2-0: een corner van QVC werd door een middenvelder keihard binnengekopt. OHH was flink aangedaan door die dramatisch verlopen beginfase, maar vanuit het niets viel toch al snel de aansluitingstreffer via Marko Hoekstra; 2-1. Het bleef uitkijken voor snelle tegenstoten van QVC, maar langzaam maar zeker groeide OHH in de wedstrijd. Na ruim 20 minuten spelen resulteerde dat zelfs in de gelijkmaker: een uitstekende voorzet van Lammert Stegenga werd afgerond door Arjen Visser; 2-2. Niet veel later had QVC alweer op voorsprong kunnen staan, maar met een heldhaftige sliding voorkwam Bram Stuurwold een achterstand. Het bleek niet meer dan uitstel van executie, want enkele minuten later kwam QVC toch weer aan de leiding: met een gelukje belandde de bal voor de voeten van de spits van QVC die van dichtbij raak schoot; 3-2. In de slotminuut van de eerste helft werd het voor OHH nog erger: hoewel hij er zelf niet zoveel aan kon doen, kreeg Bram Stuurwold de bal in het strafschopgebied tegen zijn hand: de scheidsrechter was onverbiddelijk, strafschop voor QVC. Dit buitenkansje werd koel binnengeschoten; 4-2.

 

De tweede helft was een stuk minder spectaculair, maar aan het spelbeeld veranderde niet zoveel: QVC bleef gevaarlijk met de lange bal en OHH kreeg ook voldoende kansjes. Toen QVC via de rechtsbuiten echter de 5-2 wist te maken, leek de wedstrijd wel gespeeld. OHH bleef echter dapper doorstrijden. Nadat Urt Kamkien in het strafschopgebied werd neergehaald, kreeg OHH een strafschop. Jelle Terpstra ging achter de bal staan en hij schoot deze penalty keurig binnen; 5-3. In de laatste minuten zette OHH nog even flink aan, maar QVC wist nog een tegentreffer te voorkomen. Voldoende kansen kreeg OHH wel, zo was Wietze Wempe dichtbij een doelpunt en ook Sven Mark Hofstra kreeg een grote kans, maar beiden wisten het net niet te vinden. Even leek OHH nog een tweede strafschop te krijgen, maar de scheidsrechter oordeelde dat de overtreding van de doelman van QVC op Urt Kamkien net buiten het strafschopgebied plaatsvond, wel kreeg de doelman voor die actie een gele kaart. De vrije trap leverde voor OHH niets op. In de laatste minuut van de wedstrijd mocht QVC zelfs nog voor een zesde keer juichen toen een middenvelder van QVC de bal in de rechterhoek van de goal schoof. Hiermee eindigde de wedstrijd dus in 6-3. De kans dat OHH nog een plekje gaat stijgen op de ranglijst is nu slechts een theoretische kans geworden. Volgende week gaat OHH op bezoek bij hoogvlieger SWZ/BOSO Sneek JO19-2.

 

Arjen Visser