Weer drie punten voor OHH JO19-1 ondanks matige wedstrijd

Urk JO19-2 – OHH JO19-1

Nadat de wedstrijd tegen LSC vorige week was afgelast door de vele regenval, staat vandaag de reis naar Urk gepland. Daar gaan we voetballen tegen de A2 op het enige kunstgrasveld (hoofdveld) van dit immense complex met wel 13 velden! Urk heeft tot vandaag alles verloren, OHH alles gewonnen, dus is het zaak de tegenstander niet te onderschatten willen we bovenin mee blijven draaien. Door afwezigheid van Friso en Rick missen we stootkracht voorin maar door wat te schuiven in de opstelling moet dat wel te compenseren zijn. Daarnaast hebben we Pieter van JO17-1 bereid gevonden om met ons mee te gaan.

We beginnen vrij timide en het duurt dan ook tot de 16e minuut voordat we wakker worden door een schot van Urk wat maar net over het doel van Geert Jorrit zeilt. Vlak daarna komt de eerste doelpoging van OHH van Egbert zijn voeten maar de keeper pakt het schot. Nu zijn we ook de betere ploeg en begint het wat meer op voetbal te lijken. Als Fokke goed doorkomt aan de linkerkant en een scherpe voorzet aflevert is het weer Egbert die dichtbij de openingstreffer is maar een verdediger van Urk kan de bal net voor hem wegtikken. In de 38e minuut is het dan wel raak, Fokke draait zich knap vrij en vuurt de bal hard over de keeper heen, die er nog lichtjes aan zat, maar dus net niet voldoende, 0-1. Doordat de verdediging goed staat komt Urk eigenlijk niet verder dan tot het zestien meter gebied en een enkele schietpoging wordt goed geblokt of onschadelijk gemaakt. Met deze minimale voorsprong gaan we rusten.

In de tweede helft beginnen we fel en proberen we de bal af te jagen en zo Urk onder hoge druk te zetten, dat lukt maar half, maar de vrije trap die we daar uit slepen wordt door Mark over het doel geschoten. Na tien minuten maakt Robin zijn rentree na de opgelopen polsbreuk tijdens skivakantie. Mark is uitgeblust en gaat naar de kant. Ook Pieter mag even later het veld betreden voor Egbert. Pieter zijn bijna eerste balcontact is een prima voorzet op Fokke, die neemt hem goed aan en schiet maar weer eens, raak!, 0-2. De keeper zit er weer aan maar het schot is hem weer te machtig. Daarna kakt het niveau verder in en beide teams zijn niet bij machte om de bal lang in de ploeg te houden, het is erg slordig allemaal. Robin is met een schot nog het dichtst bij een doelpunt voor OHH maar het gaat net naast. Urk probeert het wel maar het enige schot tussen de palen wordt gepakt door Geert Jorrit. De goed fluitende KNVB scheidsrechter vindt het welletjes en weer is een overwinning een feit.

Na deze zeer matige wedstrijd op Urk waar alleen Fokke zich heeft kunnen onderscheiden met twee doelpunten hebben we volgende week weer een zaterdag vrij. Het dorp Urk wordt ook nog even bezocht, want nu we hier nu toch zijn moet er ook even een visje worden gegeten. Deze smaakten prima, vooral als je zo’n wedstrijd speelt maar toch de drie punten meeneemt.

Jacob Wiebenga