Volstrekt onnodige nederlaag voor OHH JO19-1

Oudega/HJSC/Heeg JO19-1   –   Makkum JO19-1

Op zaterdag 1 oktober stond voor OHH de vierde competitiewedstrijd op het programma. De tegenstander was Makkum dat tot nu toe een puntje meer behaalde dan OHH. Op de nog geblesseerde Urt Kamkien na kon OHH weer over een complete selectie beschikken.

 

OHH startte slecht aan de wedstrijd. Makkum kreeg meteen al een paar goede kansen op de openingstreffer, maar doelman Lars Palijama zorgde er met enkele knappe reddingen voor dat OHH de eerste aanvalsgolf van Makkum overleefde. Na ongeveer een kwartier herstelde OHH zich enigszins en bleek het krachtsverschil tussen de beide teams miniem. OHH ondernam nog een paar keer een doelpoging, maar de doelman van Makkum had hier geen enkel probleem mee. Juist op het moment dat OHH het initiatief in handen leek te nemen kwam Makkum op voorsprong: opeens stond de spits van Makkum vrij voor het doel en hij faalde niet; 1-0. Lang kon Makkum echter niet van de voorsprong genieten, want zes minuten later was het alweer gelijk: een uitstekende steekpass van Jarno Hofstra zette Jetze Wiersma vrij voor de keeper waarna Wiersma koelbloedig afrondde; 1-1. De gelijkmaker was het laatste wapenfeit voor de rust.

 

In de 51e minuut kwam Makkum weer op voorsprong: na een ingooi van OHH werd snel balverlies geleden, de spits van Makkum ging ervandoor met de bal en via doelman Lars Palijama schoot hij Makkum op 1-2. Niet veel later had Makkum de wedstrijd definitief kunnen beslissen, maar wederom hield Lars Palijama OHH in de wedstrijd. OHH begon daarna dominanter te spelen en Makkum werd op eigen helft opgesloten. Een gelijkmaker leek slechts een kwestie van tijd. Zo kreeg Marko Hoekstra drie grote kansen op rij, maar verzuimde hij telkens te scoren. Ook een vrije trap op een gunstige positie werd door Jorn Feenstra over geschoten. In de omschakeling bleef Makkum bij vlagen dreigend, maar een goede doelpoging is er door de bezoekers niet meer ondernomen. Omdat OHH zijn kansen niet benutte, stond er na ruim 90 minuten een zeer onnodige 1-2 op het scorebord. Een gelijkspel had de krachtsverhoudingen beter weergegeven. Volgende week wacht er voor OHH weer een zware tegenstander: OHH moet namelijk op bezoek bij een van de kampioenskandidaten TOP’63 JO19-1.

 

Arjen Visser