Verdiende overwinning OHH JO17-1

OHH JO17-1 – EBC/Delfstrahuizen JO17-1

Eindelijk weer een thuiswedstrijd na drie uitwedstrijden op rij, ook weer op echt gras. Na een warming up  gehad te hebben op het trainingsveld van HJSC en nog even afwerken op het wedstrijdveld gaan we om 10.15 uur beginnen aan een wedstrijd met een tegenstander die de eerste competitiewedstrijd met maar liefst 7-0 heeft verloren. Na deze wedstrijd kunnen we dan ook beter inschatten hoe sterk onze competitie is en waar wij dan staan?

De eerste kansen voor het doel zijn in ieder geval wel voor OHH, na tien minuten is het Roelof met de grootste tot dan toe, alleen is de keeper een sta in de weg. Meerdere voorzetten vanaf beide flanken volgen maar er wordt naast gekopt of er is niemand scherp genoeg om de bal tegen het net te schieten. EBC deed niets anders dan verdedigen, uiteindelijk was er dan halverwege de eerste helft een schot van de spits, maar die belande naast Mats zijn doel. Vanaf Mats werd een prachtige aanval opgezet, een één-twee op het middenveld deed de bal bij Roelof belanden maar weer schiet hij de bal op de keeper in plaats van in het hoekje van de goal. Met de brilstand de rust in gaf niet de krachtsverhouding weer die er waren, maar er zijn nog 40 minuten om het doelnet meerdere malen te vinden.

OHH gaat verder met waar het voor rust ook goed mee bezig was, kansen creëren. Na dat Jesse over schoot en Jelger uit een corner net naast kopt is Egbert na 55 minuten doel treffend. Een fout achterin bij EBC kan Herre oppikken en vervolgens Egbert in stelling brengen om eindelijk de 1-0 op het scorebord te krijgen.

Uit het niets komt EBC dan ook van hun helft af en is gevaarlijk met een vlammend schot, Mats kan gelukkig redding brengen. Daarna is het overwicht weer voor OHH en Gosse slalomt door de verdediging heen van EBC, helaas gaat zijn schot net over het doel. Ook Friso schiet hem twee keer over de deklat, Egbert schiet nog een keer op de keeper, hij wil er niet in lijkt het wel. Dan volgt er weer een corner, die perfect op maat is. Aizo torende boven alles en iedereen uit en kopt de bal hard achter de keeper, 2-0, dik verdiend.

Net voor dat de scheids voor het eindsignaal fluit krijgt EBC nog een vrije trap net buiten de zestien. Die wordt precies in de rechterbovenhoek geschoten, Mats raakt hem nog, maar niet voldoende, eindstand: 2-1.

De drie punten zijn binnen, qua kansen had het doelsaldo hoger kunnen zijn maar er moet ook wat te wensen zijn voor de volgende wedstrijd. De Snekers van ONS JO17-2 komen a.s. zaterdag dan naar Hommerts, hebben ook 6 punten uit 2 wedstrijden. Zal vast een mooie pot worden; aanvang om 10.30 uur.

 

Jacob Wiebenga