Verdedigende tactiek legt OHH JO15-1 geen windeieren

OHH JO15-1 – Akkrum JO15-1

Op zaterdag 18 maart stond de wedstrijd OHH JO15-1 tegen Akkrum JO15-1 op het programma. Eerder dit seizoen hadden we al een keer tegen ze gespeeld en dat hadden we verloren met 8-1 dus het kon bijna niet erger worden dan de vorige keer. Ons tactiek was de bus parkeren en dan proberen Pieter weg te sturen en dan moest hij het afmaken. Akkrum die 1ste staat en nog geen 1 keer had verloren dacht dus vandaag ook wel te winnen.

Akkrum begon goed en kreeg een aantal kansen maar tot echt grote mogelijkheden leed dit niet. Nadat Akkrum een aantal kansen had gehad kreeg Aizo een erg goede kans om de 1-0 binnen te schieten na een erg mooi lobje van Herre maar hij miste het doel en kreeg daarbij ook nog een been van de keeper tegen hem aan wat even pijn deed. Hieruit kregen wij een corner die er vervolgens niet in ging. Na ongeveer 20 minuten later kreeg de spits van Akkrum de bal op de zestien en schoot over Geert heen het doel in en zo stonden we met 1-0 achter. Wij bleven hetzelfde spelen om proberen niet meer doelpunten tegen te krijgen. 5 minuten voor rust kregen wij nog een corner die werd genomen door Jesse die hem gevaarlijk voor het doel draaide en er vervolgens in ging zodat we op 1-1 kwamen. Nadat er 35 minuten gevoetbald waren floot de scheids af voor de rust en gingen wij met een goed gevoel naar de kleedkamer om daar nog een aantal dingen te bespreken.

In de rust had Keimpe ons beloofd dat als we zouden winnen hij dan volgende week zou trakteren en als we gelijk speelden kregen we een frikandel van Jacob. We begonnen aan de 2e helft en Akkrum bleef hetzelfde spelen en daardoor konden wij ook hetzelfde blijven spelen om op die manier er een gelijkspel uit te slepen en als het meezat ook nog te winnen. Akkrum had steeds de bal en wij kwamen er maar zelden goed uit, dit leidde tot een aantal pogingen maar die hield Geert allemaal goed tegen. Na ongeveer 20 minuten spelen in de 2e helft, kreeg Akkrum een penalty nadat Aizo iets te laat was en daarbij de man onderuit haalde. De spits van Akkrum stond achter de bal en schoof erg rustig binnen zodat Akkrum weer leidde en wij nog een goal moesten maken om op gelijke hoogte te komen. Dit lukte nadat Jesse eerst een vrije trap van iets voor de middellijn nam en Akkrum niet goed verdedigde en daardoor kregen wij een corner. Die corner werd door Jesse genomen die precies op maat was voor Aizo die hard de gelijkmaker er in kopte. Nu moesten wij dit zien vol te houden met iets minder dan 10 minuten te spelen. Akkrum begon wat meer op elkaar te zeuren omdat ze niet gewend waren om niet voor te staan. Akkrum kreeg nog een aantal vrije trappen die door Geert werden gevangen of door iemand van ons werd weggekopt. Hierdoor speelden wij gelijk en kregen wij een frikandel van Jacob. Al met al een prima resultaat wat nog niet veel gelukt is tegen de koploper.

Bert Veltman