Trainingsmethode

Trainingsmethode

Op de voetbal academie wordt er gewerkt met het programma snelheid, techniek, inzicht en coördinatie. Dit zijn vier aspecten die van belang zijn tijdens het voetballen.

Snelheid

Onder snelheid verstaan we niet alleen het trekken van sprints, maar ook het omschakelen bij balverlies en balbezit. Daarnaast wordt er getraind op een snelle balbehandeling.

Techniek

Techniek is de basis van het voetbal. Wie de baas is over de bal voetbalt gemakkelijker. Bij techniek komen de volgende aspecten aan bod: het aannemen van de bal, het dribbelen met de bal en het schieten van de bal. Ook verstaan we onder techniek het beheersen van truckjes. Onder truckjes verstaan we: allemaal varianten van kapbewegingen, de overstap, de schaar en de Zidane.

Inzicht

Inzicht is de slimheid van de speler tijdens het voetbal. Een voetballer moet tijdens het dribbelen weten waar de bal is zonder er naar te kijken, zodat de ogen gericht kunnen zijn op de tegenstander en medespelers. Daarnaast moet een voetballer weten wanneer hij/zij de bal af moeten spelen of de tegenstander moet passeren.

Coördinatie

Door het verbeteren van je coördinatie wordt je als voetballer wendbaarder. De reactiesnelheid wordt beter, waardoor je sneller kan reageren dan je tegenstander.