Tiental OHH JO19-1 knokt zich naar een punt

SC Bolsward JO19-1   –   Oudega/HJSC/Heeg JO19-1

Nadat de wedstrijd van OHH van vorige week tegen Makkum werd afgelast, kwam OHH op 2 december in actie tegen de nummer drie van de ranglijst, SC Bolsward JO19-1. Bolsward leed tot nu toe slechts één nederlaag en speelde twee keer gelijk. De overige wedstrijden werden door Bolsward in winst omgezet.

 

SC Bolsward was de betere ploeg in de openingsfase. OHH speelde erg matig en kwam amper van de eigen helft af. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Bolsward in de 13e minuut op voorsprong kwam: een afgemeten voorzet vanaf de linkerkant werd door de attent reagerende rechtsbuiten van Bolsward binnengetikt; 1-0. Niet veel later kreeg Bolsward een uitgelezen kans op 2-0 toen Jorn Feenstra een overtreding maakte op de linksbuiten in het strafschopgebied. Net als tegen SC Franeker wist doelman Geert Jorrit van der Bij echter ook deze penalty knap te stoppen. In het vervolg ging SC Bolsward rustig verder met aanvallen. Geert Jorrit van der Bij hield OHH met enkele knappe reddingen op de been. SC Bolsward meende recht te hebben op een tweede strafschop nadat Jorn Feenstra in botsing kwam met de spits van Bolsward, maar scheidsrechter La Roi, die overigens een prima wedstrijd floot, weigerde een tweede penalty toe te kennen. Na ruim een half uur kwam SC Bolsward toch op 2-0: een afgeslagen corner werd geplaatst binnengeschoten door een middenvelder van Bolsward. Vlak voor rust kwam de eerste goede mogelijkheid voor OHH: Mark Walinga stuurde met een splijtende pass Vincent Rooseboom weg. Rooseboom kwam alleen voor de keeper rondde beheerst af; 2-1. Zodoende was de wedstrijd toch weer spannend.

 

Na de pauze probeerde OHH wat opportunistischer te spelen: er werd sneller gekozen voor de lange bal. SC Bolsward was na rust vooral bezig het spel te ontregelen: er waren veel spelers met pijntjes en het spel lag dan ook vaak stil. Bovendien speelde Bolsward veel slechter dan in het eerste bedrijf. OHH deelde wat speldenprikjes uit, maar de doelman van SC Bolsward kwam niet in de problemen. Ongeveer een kwartier voor tijd moest OHH verder met tien man: Vincent Rooseboom viel geblesseerd uit en OHH was al door zijn wisselmogelijkheden heen. Toch gooide OHH er een schepje bovenop en dat resulteerde in de 78e minuut tot de gelijkmaker: Fokke Walinga haalde de achterlijn en legde de bal terug op Jelle Rein Brouwer. Brouwer schoot de bal vervolgens keurig in de hoek; 2-2. OHH gooide vervolgens de boel achterin op slot en kwam tot de blessuretijd eigenlijk niet in de problemen. In de blessuretijd kreeg Bolsward echter nog twee levensgrote kansen op de overwinning: eerst schoot een middenvelder van Bolsward net voorlangs en even later raakte Bolsward ook nog de paal. Vlak daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd waardoor OHH dus een zeer verdienstelijk punt binnensleepte. Volgende week speelt OHH in Heeg tegen hekkensluiter SDS JO19-1.

 

Arjen Visser