Terechte nederlaag OHH JO17-1 tegen ONS Sneek JO17-2

OHH JO17-1 – ONS JO17-2

Na een winterperiode en twee voetbal loze zaterdagen mochten de heren van OHH JO17-1 vandaag weer de wei in. Het veld in Hommerts had qua kleur meer van een woestijn zo geel was de grasmat uit de winter gekomen, wel redelijk vlak en dus goed bespeelbaar.

Afgelopen herfst troffen we ONS ook al en die wedstrijd werd enigszins geflatteerd met 6-0 gewonnen. We beginnen met een complete fitte selectie, maar door de weersperikelen hebben ze maar 1 keer kunnen trainen. Op een andere dag dan ze gewend zijn en daardoor er ook maar 8 jongens het balgevoel een beetje konden bewerkstelligen. Voetballen op kunstgras is niet hun favoriet maar om te kunnen trainen zou er toch wel wat budget van gemeente SWF, in plaats van naar groot Sneek, naar de omliggende dorpen mogen stromen.

Om 10.15 uur gaan we los en ONS start direct fel en zitten er kort op. Na 10 minuten wordt er een schotje gelost op het doel van Mats maar deze gaat naast. In de 15e minuut is er een corner van OHH die genomen wordt door Jesse. Die brengt hem bij de eerste paal maar kan worden weggewerkt maar ook weer terug naar Jesse gespeeld worden. Die brengt de bal nu hoog in bij de 2e paal waar het voor Jelger een koud kunstje is om hem binnen te koppen, 1-0.

Helaas kan OHH niet lang genieten van de voorsprong want bij balverlies voorin bij OHH schakelt ONS razendsnel om en de rechterspits schiet de bal via binnenkant paal feilloos binnen, 1-1.

Daarna is OHH het helemaal even kwijt, het druk zetten wil niet de Snekers voetballen er met wat meer technische bagage gemakkelijker onderuit. Zij hebben dan ook de beste kansen om op voorsprong te komen. Gelukkig voor OHH wordt vrij voor het doel hoog over geschoten en Mats red een bijna zekere goal prima met zijn voet in de korte hoek. Ook een schot uit de tweede lijn verdwijnt maar net naast het OHH doel.

Na 40 minuten is het rust en mag OHH niet mopperen dat het nog gelijk staat. Er zal korter gedekt moeten worden en feller de duels moeten worden aangegaan om de behendige aanvallers en middenvelders van ONS te beteugelen.

Direct na het beginsignaal van de tweede helft moet Mats alweer handelend optreden en kan ternauwernood een doelpunt van ONS voorkomen. Even later is het dan wel raak, na een snelle uitbraak over de rechterkant staan te veel van OHH in de aanvallende modus en kan een perfecte voorzet bij de 2e paal worden binnen geschoten, 1-2.

Daarna komt OHH iets beter in de wedstrijd en komt wat dichter in de buurt van het zestienmeter gebied van de Snekers. Jesse is eigenlijk de enige die komt tot een doelpoging doormiddels van een schot welke over gaat, en een vrije trap die smoort in de muur. Er wordt gewisseld bij OHH en gaan 1:1 spelen achterin,. Maar voordat iedereen goed in zijn positie stond lag de 1-3 er al in. Weer na een snelle uitbraak en nu maakt de spits het zelf prima af door een schuiver in de verre hoek.

OHH probeert nog van alles, ONS moet terug, het kraakt en piept maar breekt niet. De keeper wordt niet op de proef gesteld, echt opgelegde kansen zijn er niet meer voor de OHH’ers.

Al met al een terechte overwinning van de gasten, het zure verlies in eind 2017 hebben ze op goede wijze weggepoetst.

Hopelijk kan er deze week twee keer getraind worden om te werken aan conditie en het juiste balgevoel zodat OHH volgende week beter voor de dag kan komen in het hoge noorden. Stiens JO17-1 is dan de tegenstander.

Jacob Wiebenga