Strafschoppen nekken OHH JO19-1

Makkum JO19-1   –   Oudega/HJSC/Heeg JO19-1

Op zaterdag 22 april stond voor OHH de achttiende competitiewedstrijd op het programma. De tegenstander was de nummer zes van de competitie, Makkum JO19-1. Eerder dit seizoen in Hommerts verloor OHH met 1-2 van Makkum. Die nederlaag van toen viel in de categorie onnodig.

 

OHH begon slap aan het duel: al snel werd er twee keer op cruciale posities balverlies geleden, hetgeen resulteerde uiteindelijk in een hachelijke situatie voor het doel van OHH, waarna een speler van Makkum in de mangel kwam bij Wietze Wempe en Jarno Hofstra, waardoor de scheidsrechter al na anderhalve minuut naar de stip wees. De spits van Makkum benutte deze strafschop feilloos; 1-0. OHH knokte zich na deze moeizame start terug in de wedstrijd. In de elfde minuut viel de gelijkmaker ook al: een voorzet van Arjen Visser werd op waarde geschat door Jetze Wiersma die de 1-1 binnenkopte. De ploegen waren in het vervolg aan elkaar gewaagd en beide ploegen kregen ook goede mogelijkheden op een treffer, maar telkens belandde de bal naast of over het doel of bracht de doelman redding. In de 38e minuut volgde een cruciaal moment: de spits van Makkum liep bij Thomas Bethlehem op en ging naar de grond. Tot ieders verbazing kende de scheidsrechter wederom een penalty toe, terwijl er in dit geval totaal geen sprake was van een overtreding. Een middenvelder van Makkum pakte het cadeautje gretig uit; 2-1. Dit was tevens de ruststand.

 

Na de pauze was OHH duidelijk de betere ploeg. Het creëren van kansen bleef echter een groot probleem voor OHH. Aan de andere kant was Makkum met enkele snelle uitvallen de ploeg met de gevaarlijkste momenten. OHH had dan wel vaak langdurig balbezit, de doelman van Makkum werd niet echt getest. Jetze Wiersma probeerde het twee keer vanaf de rand van de zestien meter, maar zijn schoten misten kracht. Hoogtepunt van de wedstrijd was de rentree van Marko Hoekstra na enkele maanden blessureleed. Hoekstra, nog altijd de topscorer van OHH JO19-1, kon het verschil echter ook niet maken. OHH werkte hard, maar het kon er maar niet doorheen komen. Natuurlijk nam OHH risico’s in de slotfase en dat kwam de ploeg uiteindelijk duur te staan: bij een corner van Makkum in de blessuretijd werden niet alle mensen van OHH mee terug geroepen, waardoor een middenvelder van Makkum vrij kon binnenkoppen; 3-1. Meteen daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Volgende week speelt OHH een thuiswedstrijd tegen de hekkensluiter van de competitie Balk/Sleat JO19-2. Hopelijk valt het kwartje voor OHH dan wel de goede kant op.

 

Arjen Visser