Sterk OHH JO17-1 klopt SDS JO17-1

SDS JO17-1 – OHH JO17-1

 

De laatste weken komt OHH JO17-1 steeds beter in goede doen, ondanks de mindere trainings opkomst door meerdere redenen weten de mannen punten te pakken op de zaterdag. Deze zaterdag, 21 april, reizen we af naar Easterein om tegen SDS de degens te kruisen. We willen revanche op de bekernederlaag in september waar toen de zuivere gelijkmaker werd afgekeurd door de grensrechter. SDS is een middenmoter waar OHH over heen kan als het weet te winnen. Wederom zonder Gosse en Friso en deze keer geen steun vanuit een ander team, dus maar 1 wissel. In overleg met de KNVB scheidsrechter mag er door gewisseld worden, dat kan misschien wel goed uitkomen. Ook trainer Lammert is niet van de partij dus staat Keimpe als trainer er alleen voor, maar er is alle vertrouwen, Keimpe heeft een dag eerder namelijk zijn Trainer/Coach 3 UEFA C diploma behaald, Super Keimpe, Gefeliciteerd!!

 

Berend begint op de bank wanneer we om 10.40 uur starten op het kunstgras. Beide teams gaan nog niet vol gas op de aanval dus gebeurt er niet veel de eerste minuten. Een schotje van SDS is een vangballetje voor Mats. Na zo’n 10 minuten is er een mooie aanval van OHH die wordt verwerkt tot een corner. De bal bij de tweede paal wordt gekopt door Jelger maar treft geen doel. Naar blijkt wel Jelger zijn neus en die moet er dan ook even af voor behandeling en zo kan Berend ook al voetballen. We worden sterker en dwingen SDS terug. Sjoerd stuurt Egbert diep maar die kan de bal niet vol raken zodat het een makje is voor de keeper om hem op te rapen. De volgende kans is voor middenvelder Bert maar die schiet net voorlangs. Bij het wegwerken van de volgende aanval van OHH is het een speler van SDS die hands maakt, penalty. Jesse gaat er achter staan maar schiet helaas een meter over het doel, een gemiste kans om op de terechte voorsprong te komen.

Halverwege de eerste helft is dan de eerste serieuze kans voor SDS maar de kopbal gaat over het doel van Mats. OHH speelt goed vandaag en produceert alweer de volgende kans, Roelof kan zijn hoofd net niet tegen de prima voorzet van Herre zetten dus de brilstand blijft op het scorebord.

Dan loopt laatste man Sjoerd ook maar eens door en gaat mee in de zelf opgezette aanval, kan na een kleine solo in het strafschopgebied de goal maken maar schiet op de keeper. De rebound wordt door de aanstormende Roelof tegen de touwen gejaagd, wederom wordt ons een zuiver doelpunt door de grensrechter van SDS door de neus geboord, buitenspel…

Het volgende schot van Roelof kan wel voldoende worden weg gestompt door de onzekere keeper.

 

Dan is het rust en zet Keimpe de puntjes op de i, er wordt prima gevoetbald. Hou dit vast en het doelpunt gaat zeker vallen in het tweede bedrijf.

 

Maar de eerste kans na rust is voor SDS maar op een schot van dichtbij weet Mats redding te brengen, pff… daar was bijna de aloude voetbal wet in werking getreden, als je zelf niet scoort….

Maar de jongens zijn niet van slag en gaan door met waar ze mee bezig waren. Herre krijgt de bal van Egbert, draait om zijn as en schiet helaas op de keeper. De volgende combinatie van deze twee spelers levert dan eindelijk wel de voorsprong op. Egbert weet Herre prachtig weg te steken en die schiet de bal beheerst in de verre hoek, 0-1.

Dan volgen er nog een paar kleine mogelijkheden voor OHH, SDS heeft houden en keren en incasseert een gele kaart na een overtreding. Tot de zestien, verder komt de thuisclub niet. Ook Rutger pakt een gele kaart na duwen in de rug maar dat mag de pret niet drukken. Roelof is in goede doen en zal een doelpunt maken vandaag want de titel Man off de Match wil hij, naar eigen zeggen, vandaag op zijn naam hebben. Het is de hardwerkende Herre die hem dit toetje gunt, die onderschept de bal halverwege SDS helft en stelt Roelof in staat om de goal te maken, 0-2.

 

In de 75e minuut Komt Berend raar op zijn pols terecht en moet eruit voor behandeling. De ingooi die dan volgt komt na een stuit in het vijf meter gebied terecht, Mats blijft staan, Sjoerd kopt weg maar in de voeten van een SDS’er, doelpunt, 2-1. He wordt nog billenknijpen ook als SDS nog een keer aanvalt maar het schot gaat over. OHH heeft nog een kansje om het slot erin te gooien maar deze poging gaat naast.

Dan fluit de scheids af voor het einde en de drie punten zijn een feit voor OHH JO17-1. Een terechte overwinning bewerkstelligd door de hardwerkende, goed voetballende boys van OHH waar ze SDS een grotere nederlaag hebben bespaard door niet alle kansen af te maken. Nu we zo goed op dreef zijn is het jammer dat het team de komende twee zaterdagen niet hoeft te voetballen. Hopelijk kan wel de goede vorm behouden worden zodat we stevig in het linker rijtje kunnen eindigen na de nog drie te spelen wedstrijden.

 

Jacob Wiebenga