Slap begin tweede helft nekt OHH JO19-1

Oudega/HJSC/Heeg JO19-1   –   SC Bolsward JO19-2

Nadat vorige week de hervatting voor de competitie voor OHH een week was uitgesteld, stond op 18 februari de thuiswedstrijd tegen SC Bolsward op het programma. Eerder dit seizoen wist SC Bolsward de punten in eigen huis te houden door OHH met 4-1 te verslaan. SC Bolsward speelde twee weken geleden al hun eerste competitiewedstrijd van 2017 waarin het nipt het onderspit moest delven tegen hoogvlieger TOP’63 JO19-1 (2-3).

 

SC Bolsward was de betere in de openingsfase en kwam ook al snel op voorsprong: een voorzet van Jarvin Spin kon makkelijk afgerond worden door de geheel vrijstaande Tombe Alexander; 0-1. Na ruim een kwartier leek OHH eindelijk wakker en probeerde het wat meer naar voren te voetballen zonder dat dit grote kansen opleverde. Aan de andere kant bleven de aanvallers van SC Bolsward echter gevaarlijk. Bolsward-middenvelder Tombe Alexander was opnieuw dichtbij een treffer, maar zijn schot werd knap gered door doelman Lars Palijama. Voor OHH probeerde Jetze Wiersma het maar eens van afstand, maar zijn schot miste precisie. Zodoende leek SC Bolsward met een voorsprong de rust in te gaan totdat Sander Sijbranda in de 40e minuut een solo inzette en Jetze Wiersma vervolgens precies op het goede moment aanspeelde waarna Wiersma er 1-1 van maakte. De gelijkmaker was het sein voor SC Bolsward om nog even aan te zetten, maar onder meer Huseyin Akkus miste een grote kans op een doelpunt.

 

Dat doelpunt kwam er echter snel na de pauze wel voor Akkus: de sterke aanvaller van SC Bolsward, die net als Tombe Alexander overigens regelmatig zijn kunsten etaleert in SC Bolsward JO19-1, zette Ate Terpstra opzij en schoot de 1-2 binnen. OHH was even flink van slag en het duurde niet lang voordat de bezoekers ook de derde treffer gemaakt hadden: in de 55e minuut kon een corner door OHH niet goed verwerkt worden waarna de bal nog een keer voor het doel kwam waar Arjen Boogaard alle ruimte had om te scoren; 1-3. Het duurde vervolgens lang tot het antwoord van OHH kwam: pas toen de thuisploeg één op één ging spelen achterin werden er kansen geforceerd: zo schoot Jelle Terpstra in kansrijke positie over en was ook Wietze Wempe dichtbij een doelpunt. In de counter bleef SC Bolsward echter gevaarlijk, al was de angel er na de gele kaart voor Jarvin Spin (vanwege het tot twee maal toe wegtrappen van de bal) wel wat uit. OHH kreeg nog twee keer een kans uit een corner (eerst kopte Jorn Feenstra voorlangs en daarna werd een kopbal van Jarno Hofstra geblokt door een teamgenoot) en Sander Sijbranda schoot in de slotfase nog in het zijnet nadat het schot van Jetze Wiersma in eerste instantie losgelaten werd door de keeper van Bolsward. Doelpunten kwamen er echter niet meer en zodoende gaan de punten naar Bolsward. Volgende week heeft OHH vrij en de week daarna speelt OHH de inhaalwedstrijd tegen ONS Sneek JO19-2.

 

Arjen Visser