Ruime overwinning voor OHH JO15-1

Het is zaterdag 25-03-2017 en de wedstrijd Flevo Boys Jo15 3 – OHH Jo 15 1 stond op de planning.

We vertrokken uit Heeg om 7.25 en zouden om 7.30 in de Hommerts zijn, maar zoals altijd was Roelof weer 10 minuten te laat, dus vertrokken we een paar minuten later.

Eenmaal aangekomen op het sportcomplex van Flevo Boys gingen we naar de box toe om ons aan te kleden en kregen we instructies van Keimpe. De bespreking was klaar en het croissantje was naar binnen gewerkt en we konden aan de warming up beginnen, nog een paar trap oefeningen, positie oefening en afwerken op Geert gingen we weer de box in om ons wedstrijd shirt aan te doen.

De scheidsrechter blies op zijn fluit en we konden beginnen: we zetten meteen druk op de tegenstander en daarom kregen er in de 4e minuut al een kans na een goeie pass van Jesse op Pieter kon Pieter op goal schieten maar hij stuitte op de keeper, daarna ging het wat gelijk op met een paar kansen voor beide partijen maar nog niet echt een goeie kans, tot in de 15e minuut ging Bert met een goeie actie langs de verdediging om een goeie voorzet te geven en die werd net naast gekopt door Jesse. Een paar minuten later kregen we een corner die genomen werd door Jesse de bal kwam bij Cor maar hij schoot de bal net naast. De keeper trapte de bal zwak uit en Mark kon deze opvangen paste de bal naar Herre en die dribbelde langs 5 man van de verdediging en schoot hem in de 21e minuut knap in het hoekje 0-1. Direct bij de aftrap zetten wij goed druk en leverde balbezit op met een paar kansjes maar geen goal. Tot in de 30e minuut de bal bij Pieter kwam en met zijn snelheid in de hoek kwam en een voorzet gaf aan de mee opgelopen verdediger Bert en die hem knap met Links! in het goal werkte 0-2. Na de aftrap kwamen de tegenstanders er niet uit en wij veroverden de bal, de bal werd naar Roelof gepast en die gaf hem aan Jesse die de bal met een goeie voorzet aan Herre vrij voor het goal stond en die schoot hem in de 33e minuut rustig binnen 0-3. Twee minuten later floot de scheids af voor de rust.

In de tweede helft gaf de tegenstanders pas druk en veroverden de bal direct, en door slap verdedigend werk viel in de 40e minuut de 1-3. Toen waren wij weer wakker en gaven weer direct druk met een paar schoten op goal waar uiteindelijk een corner van kwam, de corner werd genomen door Jesse die met een Prachtige voorzet op Aizo zijn kopje kwam en hem in de 45e minuut binnen kon koppen 1-4. En direct weer na de aftrap gaven wij veel druk dat leidde tot een corner die werd weggewerkt door de verdediging en leidde tot nog een corner aan de andere kant. De corner werd weer genomen door Jesse die weer en Prachtige voorzet gaf en in de voeten kwam bij Pieter die hem in de 48e minuut rustig kon binnen werken 1-5. Toen was het ongeveer 10 minuten slecht voetbal bij beide teams met nog een klein schotje van Pieter op de keeper. De keeper trapte de bal naar voren en werd onderschept door Aizo die met een solo van ongeveer 23.6 meter in de bovenhoek schoot dus stond het 1-6. Bij de aftrap paste de tegenstanders een paar keer rond en werd uiteindelijk onderschept door Roelof die met een actie naar de achterlijn rende en dribbelde een paar mensen uit en schoot hem uiteindelijk in de 66e minuut vanaf de punt 16 in de verre hoek en hij maakte de eindscore 1-7. Vlak daarna floot de scheidsrechter voor het einde.

De drie punten gaan mee naar huis met deze verdiende overwining.

                                        Jesse Feenstra.