Ruime nederlaag voor OHH JO19-1 in topper

LSC 1890 JO19-1 – OHH JO19-1

Zaterdag 10 november, op papier vandaag een topper tussen de nummers 1 en 2 van de 1e klasse 03. LSC staat bovenaan met nul verliespunten en een doelsaldo van +36 uit vijf wedstrijden. OHH staat is nog tweede met 15 punten uit 6 met +10 als doelsaldo. De tactiek van vandaag wordt aangepast op de goede tegenstander die dus makkelijk scoort. Inzakken, tegenhouden en hopen op een countertje die dan misschien goed uitpakt, want LSC heeft nog niet vaak de nul kunnen houden.

Om stipt 15.00 uur gaan we beginnen onder leiding van een toegewezen KNVB scheidsrechter, die overigens prima floot. Zoal hierboven al beschreven verliep het eerste half uur. OHH stond prima georganiseerd en LSC had moeite om een gaatje te vinden in de hechte defensie. In dat half uur was het OHH die de grootste mogelijkheden kreeg, met na een vrijetrap de kopbal van Rick die over gaat. Fokke is ook een keer op de brommer gestapt en had de bal één actie eerder moeten voortrekken, nu was zijn voorzet een makkelijke prooi voor de keeper. In de 25e minuut is daar dan de eerste doelpoging van LSC, maar keeper Geert Jorrit werkt goed weg. Even later verdient OHH een vrije trap op 25 meter van het doel, een prooi voor Rick. Helaas gaat die maar net over….. de ballenvanger. Helaas is de toegekende penalty in de 31e minuut het keerpunt in de wedstrijd. LSC komt op voorsprong en OHH is het even helemaal kwijt, LSC dendert door, speelt het goed uit en weet in tien minuten nog drie doelpunten te maken. Ruststand is 4-0.

In de rust wordt gepoogd de moed bij elkaar te rapen en besloten wordt dat we zo blijven spelen en proberen het spelletje van het eerste half uur weer op te pakken, ook om te voorkomen dat het een slachtpartij wordt. We kunnen het ongeveer 20 minuten volhouden maar dan is het weer raak voor de Snekers, Berend zit mis bij een rare zwabberbal en de 5-0 staat op het scorebord. De goed invallende Jelle is een plaag voor de verdedigers van LSC en de aanvoerder is daar wel klaar mee, kegelt Jelle onbesuisd omver, houd hem nog 10 seconden in de houtgreep en krijgt terecht een gele kaart. Met een dikke voorsprong is dat toch niet nodig? Vreemde actie. De zesde en zevende goal van LSC zijn schoten van afstand die over onze keeper heen vliegen. Het publiek op de oude houten tribune juicht nog steeds uitbundig kinderachtig al waren het de winnende. Tussen de laatste twee doelpunten van de thuisploeg door pikt Rick toch weer zijn doelpuntje mee, prima schot in de verre hoek, eindstand 7-1.

De wedstrijd en vooral de uitslag maar snel vergeten. LSC kan met gemak één of twee klassen hoger spelen met dit team. Volgende week een wedstrijd tegen een meer gelijkwaardige tegenstander, Bolsward JO19-1 heeft net als OHH ook 6 verliespunten. Dat beloofd een mooi potje te worden is de inschatting. Publiek is welkom in Hommerts, 10.30 uur.

Jacob Wiebenga