OVER OHH

SJO Oudega/HJSC/Heeg  (OHH)

Van de zelfstandige voetbalclubs vv Oudega, vv HJSC en vv Heeg uit de zuidwesthoek van Fryslân hebben de jeugdafdelingen de handen ineen geslagen en is in 2016 de SJO Oudega/HJSC/Heeg ontstaan. Kort genoemd; OHH.

In de periode van 2004-2014 was er al een intensieve samenwerking tussen de jeugd van Oudega en HJSC. Omdat het bij zowel die samenwerking als bij de jeugd van vv Heeg het steeds moeilijker werd om vooral bij de junioren en de meisjes complete teams op de been te brengen zijn de jeugdbesturen in 2014 tot een samenwerking gekomen bij de A en B junioren en een meisjesteam, ook wel een ST. genoemd. Dit werd positief ondersteund door de hoofdbesturen van de clubs, die ook de noodzaak inzagen om de eigen jeugd voor de dorpsclubs te kunnen behouden.

Vanaf 2016 zijn alle jeugdteams samengevoegd in een SJO (Samenwerkende Jeugd Organisatie). Dus van de F pupillen (JO8) tot en met de A junioren (JO19) voetbalt iedereen onder de vlag van de SJO Oudega/HJSC/Heeg (OHH). Vanaf de E pupillen (JO10) zullen de meeste teams gemengd zijn met kinderen uit de verschillende dorpen, de thuiswedstrijden en trainingen zijn vaak ook verdeeld over de velden van de drie clubs. De JO8 en JO9 teams trainen en spelen hun thuiswedstrijden in eigen dorp en zijn niet gemengde teams.

Meer dan 200 kinderen voetballen bij OHH en zijn ook in een eigen tenue gestoken. Het blauwe broekje en de bordeaux rode kousen en het bordeaux rode shirt met blauwe accenten is prachtig en uniek in de noordelijke regio in Nederland. Dit is ook mede mogelijk gemaakt door veel plaatselijke bedrijven die graag met hun bedrijfsnaam op de shirts willen staan.

De informatievoorziening gaat veelal via de eigen website (www.stohh.nl), ook de plek waar veel info is te vinden over de teams, uitslagen, de organisatie enz. Ook een webshop is aanwezig voor alle voetbalkleding van de OHH.

Met enthousiaste vrijwilligers, ook uit de verschillende dorpen, wordt getracht het jeugdvoetbal in de kleinere dorpen te behouden en zo ook de seniorentak van de drie clubs te voeden met de doorstroming van de jeugd uit de succesvolle samenwerking SJO Oudega/HJSC/Heeg

 

http://www.vvoudega.nl/images/stories/Jeugdbeleidsplan%2011-11-2015.pdf

   logo-heeg  logo-hjsc