Ontketend OHH JO19-1 walst over Minnertsga/St. Jacob JO19-1 heen

Oudega/HJSC/Heeg JO19-1   –   Minnertsga/St. Jacob JO19-1

Na de smadelijke nederlaag tegen IJVC/Blauwhuis van vorige week, moest OHH zich zien te herstellen tegen Minnertsga/St. Jacob JO19-1. Een lastige opgave, aangezien de bezoekers IJVC/Blauwhuis bijvoorbeeld uit het bekertoernooi geknikkerd hebben. Na de winterstop heeft Minnertsga/St. Jacob vier punten behaald. Dat is eentje meer dan OHH. De wedstrijd begon met de nodige vertraging, omdat de bezoekers hun wedstrijdtenues vergeten waren.

OHH begon met de juiste instelling aan de wedstrijd. OHH was fel in de duels en veel minder slordig in de passing dan vorige week. Fokke Walinga was al snel dichtbij een doelpunt, maar de keeper van Minnertsga/St. Jacob was net op tijd zijn doel uitgekomen. Het zou zeker niet de enige keer zijn dat die sluitpost ballen op zich af zag komen. OHH was simpelweg sterker en kwam verdiend op voorsprong, nadat Hylke Piso attent reageerde op de rebound; 1-0. Minnertsga/St. Jacob leek er af en toe wel gevaarlijk uit te kunnen komen, maar dit werd niet goed uitgespeeld. Dit ging bij OHH veel beter. Het werd zelfs 2-0 toen de bal in het doelgebied van Minnertsga/St. Jacob bleef hangen. Robin Spitters zette er uiteindelijk zijn voet succesvol tegenaan. Niet veel later werd Fokke Walinga de diepte ingestuurd. Hij troefde zijn tegenstander af en scoorde met een bekeken schuiver in de lange hoek; 3-0. Hylke Piso kreeg nog een goede kans op 4-0, maar zijn schot eindigde in het zijnet. Vlak voor rust kreeg ook Minnertsga/St. Jacob nog een goede kans, maar heldhaftig verdedigen van Sven Mark Hofstra voorkwam een treffer.

Na de pauze werd een stormend Minnertsga/St. Jacob verwacht, maar dit bleek niet het geval. OHH pakte zelfs langzaam, maar zeker het initiatief terug. Een hard schot van Rick de Boer werd in eerste instantie gekeerd door de keeper van de bezoekers, maar de rebound was voor de net-ingevallen Jelle Rein Brouwer een koud kunstje; 4-0. Topscorer Rick de Boer stond deze ochtend nog niet op het scoreformulier, maar daar kwam al snel verandering in. De spits van OHH zag de keeper van Minnertsga/St. Jacob te ver voor zijn doel staan en scoorde schitterend van grote afstand; 5-0. Het begint inmiddels bijna zijn handelsmerk te worden, scoren van grote afstand. OHH ging lekker door met aanvallen en met scoren, want het was Robin Spitters die volledig ongedekt een hoekschop binnen kon koppen; 6-0. Zo nu en dan trok Minnertsga/St. Jacob nog wel ten aanval en dat leverde zowaar een treffer op: volgens de scheidsrechter beging Thomas Bethlehem een overtreding op een aanvaller van Minnertsga/St. Jacob in het strafschopgebied. De toegekende strafschop werd feilloos binnengeschoten; 6-1. OHH herstelde dit echter snel: Jelle Rein Brouwer maakte zijn tweede van de ochtend; 7-1. Diezelfde Jelle Rein Brouwer maakte niet veel later ook nog zijn derde toen hij op wilskracht een verdediger aftroefde en de keeper passeerde; 8-1. Direct daarna verloste de scheidsrechter de bezoekers uit hun lijden door ruim voor tijd af te fluiten. Zodoende neemt OHH op de best mogelijke manier revanche voor de drie nederlagen op rij die het hiervoor leed. De bezoekers zullen deze wedstrijd het liefst willen vergeten. Aanstaande dinsdag komt OHH alweer in actie: de tegenstander is dan Makkum JO19-1.

 

Arjen Visser