Onterechte nederlaag OHH JO17-1 in St. Nicolaasga

RVC/Langweer JO17-1 – OHH JO17-1

 

Een uitwedstrijd tegen RVC/Langweer betekent een kort reisje naar St. Nyk. De wedstrijd begint om half elf maar OHH is 09.25 al ter plaatse, mooi op tijd zeg maar… De jongens doen rustig aan met omkleden en voor dat de wedstrijdbespreking begint wordt de wat verouderde kleedruimte uitvoerig geïnspecteerd. Er blijken meer afspoelplaatsen voor de voeten te zijn dan douchekoppen, maar verder wel schoon, schijnt bij de pubers ook belangrijk te zijn. Coach Lammert is afwezig vandaag dus is Keimpe, trainer/coach 3 in opleiding, de verantwoordelijke voor het voetbaltechnische gebeuren vandaag. Na de uitleg hoe te spelen en wie waar zijn positie in het veld moet vertegenwoordigen en als de wisselspelers ook bekend zijn gaan de jongens naar buiten voor de warming up. Een prachtig strak grasveld waarop er gevoetbald gaat worden is het hoofdveld van Renado. Na de afrondingsronde de box in om wedstrijdshirts aan te trekken, en met frisse moed de wedstrijd in.

 

De eerste minuten is het aftasten maar dat gebeurt dan hoofdzakelijk op de helft van RVC. Als op het middenveld balverlies wordt geleden doordat er niet fel genoeg het duel om de bal wordt aangegaan is het RVC in de 7e minuut die met een strakke pass hun rechtsbuiten aan het werk zet. Die kan de bal op snelheid controleren, gaat richting OHH keeper Mats, snijd voor linksback Rutger langs, laatste man Sjoerd is net te laat, boem, doelpunt voor RVC. Een strakke schuiver in de verre hoek is ook Mats te machtig, 1-0 achter. Nadat OHH van de schrik en het snelle tegendoelpunt is bekomen neemt het de wedstrijd over. Vooral spits Friso is ongrijpbaar voor de verdedigers van RVC. Hij kan dan ook vanaf rechts meerdere voorzetten geven die kunnen worden binnen geschoten. Helaas heeft de Hatrick man van vorige week zijn vizier niet op scherp en ook na een aantal hoekschoppen wil de gelijkmaker niet vallen. En dan komt een oude voetbalwet om de hoek kijken, als je hem zelf niet maakt dan…. Een identieke situatie op  het middenveld als bij het eerste doelpunt van RVC is het weer de rechtsbuiten die 1:1 komt met Mats, en weer schiet hij hem feilloos in de verre hoek, 2-0.

Ook hierna neemt OHH het heft weer in handen en heeft een grote mogelijkheid na een snelle uitbraak, maar helaas schiet Friso op de paal.  Een hoekschop wordt van de lijn gehaald door een verdediger, een schot van Jesse pakt de keeper. Dan moet de gevaarlijkste man van OHH eraf nadat hij in botsing kwam met de keeper, Gosse vervangt hem. Tot de rust heeft OHH de overhand, alleen een vrijetrap van RVC is het enigste wapenfeit van de thuisploeg, maar ja, zoveel mogelijkheden hebben die niet nodig.

 

Na de rust is het eerst wat gezapig, RVC wil niet voetballen en bij OHH lijkt de schrik er wat in te zitten om maar geen knullig balverlies te lijden, want twee goede kansen, die RVC dan ook perfect verzilverd geeft niet het vertrouwen om lekker vrijuit te voetballen. Nadat RVC in de 50e minuut een schot hoog over schiet beginnen de mannen van Keimpe dan aan een offensief, welke dan ook een serie aan kansen opleverde.

Gosse schiet net naast, Bert heeft ook een afstandsschot net naast. Een vrijetrap van Jesse wordt door de keeper net buiten de palen getikt en een schot van Herre verdwijnt in het zijnet. In voetbaltaal heeft RVC nu de bus geparkeerd, zeg maar gerust drie bussen dwars op een rij.

Het is dan eindelijk Jesse die de aansluitingstreffer maakt. Met de rug naar het doel, op zo’n 20 meter afstand wordt hij aangespeeld, draait om zijn as en schiet de bal strak in de rechter hoek, 2-1.

Er wordt nu volle bak gebeukt op de defensie (10 spelers) van RVC maar voetballend is er geen doorkomen aan. Alle ballen worden nu in het strafschopgebied gepompt, hij moet dan alleen nog even goed vallen. Maar kijkend naar het digitale scorebord waar de tijd genadeloos naar de 80 minuten tikt, is op een bal van Friso in de hoek die door de keeper wordt gepakt, niet mogelijk om het leer tegen het net te schieten. RVC is in de slotminuut nog één keer gevaarlijk met een counter die op de paal beland. Het eerste puntverlies van OHH JO17-1 in de competitie is een feit.

 

Als de leider van RVC de felicitaties in ontvangst neemt geeft hij eerlijk toe een onterechte overwinning bij te schrijven. OHH is in de val gelopen, heeft legio kansen gehad om het in hun voordeel te beslissen maar liet dat na. Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen in, zeg maar gerust een avondwedstrijd, op ‘De Gordyk’. Aanvang wedstrijd; 15.45 uur!