Ongelukkige nederlaag voor OHH JO17-1

OHH JO17-1 – Blauw wit’34 JO17-2

 

In het Hemelvaart weekend mag OHH JO17-1, na twee zaterdagen niet te hebben gevoetbald, weer de wei in om de eerste van de laatste drie wedstrijden van seizoen 2017-2018 te spelen. In Hommerts komen de Leeuwarders van Blauw wit JO17-2 op bezoek. Dit team staat met 1 puntje verschil net onder OHH op de ranglijst, op papier zou het een gelijkwaardig potje kunnen worden. Op Friso na zijn we compleet, Gosse is na zijn blessure weer terug, dus voorin weer wat meer mogelijkheden.

Het eerste kwartier gebeurt er vrij weinig waar het publiek echt warm van wordt. Een hoekschop van BW kan vrij gemakkelijk worden gepakt door keeper Mats. Het spel speelt zich vooral op het middenveld af, en dan houd het bij de zestien meter gebieden op wat betreft de aanvallen van beide teams. Laat in het eerste bedrijf is BW wel erg gevaarlijk maar de bal gaat via de paal weer terug het veld in. Net voor het rustsignaal is het Herre die uit de tweede lijn een snoeihard schot afvuurt maar die wordt op de lijn gekeerd door een verdediger van BW. Het betere van het spel in de eerste helft was voor OHH maar echt veel doelpogingen waren er niet, dus met 0-0 naar de kleed box.

 

Na de thee is het BW die het heft in handen neemt en beter voetbalt, technisch goed en de passes komen beter aan. BW komt nu wel tot goede mogelijkheden, vooral na corners zijn ze gevaarlijk voor het doel van OHH, twee schoten gaan over het doel en ook de lat wordt nog getoucheerd. Bij de vierde hoekschop kan Mats de bal niet klemmen waarna het voor een aanvaller van BW een koud kunstje is om de losgelaten bal tegen de touwen te rammen, 0-1.

Nu gaat OHH de laatste 10 minuten volle bak om de gelijkmaker te forceren. Met veel lange halen van achteruit dwingen ze BW dan ook in de verdediging. Egbert krijgt dan vrij snel ook een hele grote kans alleen voor de keeper maar die maakt hem goed breed en kan de nul houden. Aizo heeft ook nog een bekeken hakje in petto na een vrije trap, maar de bal gaat ruim naast het doel.

 

Helaas moet OHH het onderspit delven na een wat ongelukkig doelpunt tegen. Wel was BW beter in de tweede helft en OHH had veel moeite om kansen te creëren. In de stand is Blauw wit OHH nu voorbij. Volgende week naar de nummer twee Wolvega, zal ook een dreeg potje worden, maar tegen de betere teams laat OHH meestal ook het beste van zichzelf zien, dus alle vertrouwen in onze jongens.

 

Jacob Wiebenga