Ongelukkig OHH JO17-1 verliest van Dronrijp/Foarút JO17-1

OHH JO17-1 – DFC JO17-1

 

Na het verlies van JO17-1 vorige week stond er vandaag weer een drege pot op het programma. Dronrijp Foarût combinatie JO17-1 kwam op bezoek in Hommerts, de koploper met 9 punten uit drie wedstrijden. Helaas moest Gosse verstek laten gaan met een blessure en Friso was op trainingskamp met een ander team, de wielerrenploeg waarbij hij fietst. Aanvallende mensen die vorige week toch wel aardig bezig waren. De coaches lossen het nu anders op en maar één wissel is geen luxe maar in overleg mogen we door wisselen.

 

Het voetbalt wel aardig in de eerste 10 minuten en het is duidelijk aftasten, verdedigend staat het nu wel goed zodat het manco in Stiens niet op herhaling gaat. Na zo’n  15 minuten is daar dan een klein kansje voor OHH maar Egbert schiet naast. DFC dringt ook aan met veel bewegende spelers op het middenveld en opkomende backs. Berend heeft zijn handen vol aan zijn directe tegenstander, maar de linker spits schiet hoog over. Bij de volgende aanval van de gasten is Berend zijn man wel even kwijt, Sjoerd moet ingrijpen, de spits valt makkelijk maar je kunt hem geven, penalty voor DFC. Deze wordt onder de naar de hoek duikende Mats door geschoten, 0-1.

OHH kruipt nu iets meer uit zijn schulp, er wordt een vrije trap verdient halverwege de helft van DFC. Deze wordt hoog voor het doel van DFC ingebracht en na de stuit kan de keeper hem maar net over de dek lat tikken. In de 30e minuut komt dan toch de gelijkmaker op het scorebord. Herre wordt naar de linkerkant weggestuurd, behoud de bal na een duel en heeft daarna alle tijd om de perfecte voorzet op de aanstormende Egbert op maat te geven, die faalt niet, 1-1.

Even later is het weer Herre, die nu een steekpass geeft maar deze is een teenlengte buiten het bereik van Roelof. DFC is alleen gevaarlijk met een afstandsschot maar deze gaat over.

 

Vroeg in de tweede helft is het OHH wat de druk opvoert in de zestien meter van DFC, dat resulteert in een paar corners. Bij de derde wordt de bal niet goed weggewerkt, hij pingpongt van de ene kleur naar de andere en beland uiteindelijk bij Jesse op 18 meter van het doel, die haalt uit en wordt nog aangeraakt door Egbert, de keeper is kansloos, 2-1.

Even later gaat een afstandsschot van Lammert maar net naast de paal langs en een kansje van Herre levert ook geen doelpunt op. DFC gooit nu alles op de aanval en OHH moet terug, Mats moet redding brengen op een schot van dichtbij. Ook de paal brengt een keer redding maar duidelijk is wel dat OHH met de rug tegen de muur staat. Na een uitbraak van de tegenstander wordt er een voorzet gegeven, Mats blijft staan en bij de tweede paal is het raak, 2-2. DFC heeft nu meerdere kansen om de derde te maken maar vooralsnog loopt elke poging voor OHH goed af. Er wordt ook nog een gele kaart uitgedeeld aan de nummer 12 na een overtreding en er wordt veel tegen de scheidrechter aangezeurd, er wordt zelf gescholden op de vrijwilliger en eigenlijk had er wel iemand met rood van het veld gekund, jammer dat ze zo OHH en de scheids uit hun spel wilden halen. Zelf heeft OHH nog kansen via Bert, Herre en Egbert maar een schot van DFC welke voorlangs gaat kondigt de aanvalsdrift van de uitploeg weer aan, de 2-3 valt dan ook in de laatste minuten. Na een scrimmage voor het doel van Mats wordt de bal op de zestien meter lijn hard tegen de touwen geschoten, 2-3.

Na weer een overtreding van DFC gaat Jesse aanleggen voor een vrije trap van eigen helft. Deze gaat over iedereen en alles heen en beland via een hoge stuit in het net achter de verbouwereerde keeper. Die kijkt naar zijn grens die al stond te vlaggen terwijl de bal nog onderweg was. Deze is door niemand aangeraakt, doelpunt toch??…. De scheids beslist anders, afgekeurd wegens buitenspel. De teleurstelling is groot bij OHH, een puntje had een goed resultaat geweest, maar deze beloning zat er niet in na het harde werken van de jongens.

 

DFC blijft met het maximale punten bovenaan staan, OHH zakt wat weg en zal over twee weken naar de nummer twee Balk afreizen om daar revanche te nemen op de verloren wedstrijd eind november en proberen wat puntjes binnen te halen om wat te stijgen richting het linker rijtje.