Ondanks wind, kou en zonder keeper wederom een overwinning

 

Afgelopen zaterdag was alweer de volgende competitiewedstrijd voor de JO15-1. Ondanks dat vele wedstrijden van andere teams werden afgelast reden wij op een koude en winderige zaterdagochtend naar Gorredijk. Hier zou om 10:30 uur worden afgetrapt tegen de plaatselijke Gorredijk JO15-1. Voor de winterstop werd hier zeer moeizaam van gewonnen en we waren dus ook gewaarschuwd voor dit team. Net voordat we naar binnen zouden gaan om de wedstrijdshirts aan te doen slaat het noodlot toe, Geert komt verkeerd terecht op zijn enkel en meteen is wel duidelijk; hij kan niet spelen. In de kleedkamer snel wat omzettingen gedaan eerste helft Henk maar op de goal en de schade beperkt houden met de wind tegen. Ook geen wissels meer over.

Na een kleine vertraging werd de wedstrijd dus gestart. Beide teams hadden moeite met de wind, maar door de tegenwind kwam OHH in de eerste tien minuten moeilijk van eigen helft af. Er werd wel gedisciplineerd als team verdedigd waardoor Henk uiteindelijk weinig te doen had. Uit een van de spaarzame uitbraken schoot Pieter nog wel op de lat en een vrije trap werd op hele goede wijze door de keeper uit (bijna) de kruising getikt. Na de eerste tien minuten kwam OHH beter in de wedstrijd en werd er soms prima onder de druk vandaan gevoetbald waardoor er wat meer kansen kwamen. Uit een hierop volgende hoekschop kon Mark ineens geheel vrijstaand de bal binnen schieten waardoor we op 0-1 kwamen. Dit gaf vleugels, waardoor de uitvallen steeds gevaarlijker werden. Een paar minuten voor rust was er weer een uitval. Pieter en Ygram kwamen gezamenlijk op één verdediger af. Dit werd goed uitgespeeld en Ygram tikte de bal binnen; 0-2. Een uitstekende eerste helft.

In de rust werd beslist dat Ygram de tweede helft zou keepen zodat Henk weer in de spits kwam om wind mee meer fysiek voorin te hebben. En binnen één minuut in de tweede helft lag de bal alweer in het netje. Henk stuurde Pieter alleen op de keeper af waarna die beheerst binnen schoot. Hierna werd de wedstrijd vooral op het middenveld gespeeld waarbij er niks aan de hand was voor OHH. Na een kwartier stond de linksbuiten echter ineens vrij voor Ygram en scoorde. Vanaf dat moment werd er niet meer gevoetbald en sloeg de paniek een beetje toe. Hierbij heeft Ygram ons wel een aantal keren op de been gehouden door zich een aantal keren voor de bal te gooien. Deze ballen gingen er echter allemaal niet in. Aan de andere kant kwam Pieter nog 3 maal alleen voor de keeper, maar deze gingen er alle drie niet in. In de laatste minuten werd de wedstrijd wat grimmiger waardoor er overtredingen over en weer volgden en er enig oponthoud was door blessures. Gelukkig volgde er geen goals meer, waardoor na dik 40(!) minuten tweede helft de scheidsrechter affloot.

Wederom dus weer een zege voor de JO15-1. Al was deze mooier dan die van de vorige week. Afgelopen zaterdag werd er als team gevoetbald en werden er weer vuile meters voor elkaar gelopen, zo willen we het zien. Er is nog een lange weg te gaan, maar op dit moment staan we op een gedeelde eerste plaats met 12 punten uit 4 wedstrijden. Aankomende zaterdag de volgende wedstrijd tegen 10:00 uur tegen Flevo Boys JO15-3 in Oudega.

 

Marten Wijnja