OHH JO19-1 zakt naar middenmoot na nieuwe nederlaag

OHH JO19-1 – Leovardia JO19-1

4 mei 2019, een wedstrijd waarbij hagelstenen zowel bij het beginsignaal als bij het eindsignaal uit de lucht vallen. Het is kouder dan op de meeste winterdagen toen er gevoetbald moest worden. Doordat Jelger geblesseerd is, Mark aan het werk en Gosse in Duitsland op wilde zwijnen aan het jagen is, wordt de basis toch wel op cruciale plekken noodgedwongen veranderd. Als Jelle zich 25 minuten te laat meldt in de box, is Tijs van A2 ineens basisklant. Met Jelle en Douwe van A2 op de bank beginnen we dus in de genoemde witte neerslag.

We starten fris en gelijk aanvallend, binnen twee minuten schiet Robin over en schiet Friso maar net naast het doel. Er wordt fel maar goed gevoetbald, en als Egbert de hoek in wordt gestuurd en de tijd krijgt om de bal perfect naar Rick te passen, legt de spits in minuut elf al de 1-0 in het netje. Maar het spel van de thuisclub wordt er niet beter op, slordigheden en veel balverlies op het middenveld spelen Leovardia in de kaart. Het eerste schot op doel kan Geert Jorrit goed pareren. Maar in de 32e  minuut is het tweede schot wel raak, gepruts en na niet daadkrachtig optreden van de verdediging kan de spits uit de draai de gelijkmaker op het scorebord zetten. Als Geert een hard schot over het gras wel prima kan pakken zijn we blij dat we met de rust nog op 1-1 staan.

Na de warme thee willen we proberen het voetbal van het eerste half uur weer op te pakken. Maar het loopt niet en we lopen achter de feiten aan. De eerste doelpoging is dan ook voor de Leeuwarders, maar het schot gaat naast. Even later wordt Sjoerd van achteren neergemaaid en het spitsenduo maakt daar handig gebruik van en produceert de 1-2. Grensrechter Jetze vlagt voor de overtreding maar daar is de scheids niet van gediend en hij keurt het doelpunt goed. Het wordt nu wat grimmiger en een speler van Leovardia pakt geel na een overtreding. Als die zelfde speler vijf minuten later met een karatetrap er bij Lammert wild in vliegt kan hij met nog een gele kaart vertrekken. Nu gaat OHH alles op alles zetten om tegen tien man de broodnodige doelpunten te forceren. Door we wat gehaast spelen blijven we slordig in de passing en kan de tegenstander veel aanvallen onderbreken. Na een offensief van een kwartier waarin een schot van Fokke door de keeper wordt gepakt, Rick zijn schot vanaf de zijkant niet binnen kan worden gewerkt en Hylke over het vijandelijke doel schiet is het Leovardia die na een sporadische aanval de 1-3 maakt. Als Lammert  in de hoek wordt aftroeft en hem het opstaan wordt belemmert kan de aanvaller vrijuit schieten en met een geplaatst schot via binnenkant paal is onze keeper kansloos. Als Douwe en Rick daarna nog kleine kansjes missen is het vierde verlies op rij een feit.

Na de prima start dit voorjaar zakken we nu weg naar de middenmoot op de ranglijst. Ook het spel was vandaag niet goed van onze kant. We kunnen veel beter. Ook van deze tegenstander hadden we niet hoeven verliezen waren we in betere doen geweest. Maar we kunnen alleen maar naar onszelf kijken en volgende week maar weer opnieuw proberen.