OHH JO19-1 zakt door ondergrens en verliest terecht van SDS

Oudega/HJSC/Heeg JO19-1   –   SDS JO19-1

OHH JO19-1 is het enige OHH-team dat op zaterdag 23 december nog een wedstrijd op het programma had staan. De tegenstander was SDS JO19-1, de nummer elf van de competitie met slechts vier punten. OHH is door twee afgelastingen gezakt naar de negende plaats. Mocht OHH de wedstrijd winnend afsluiten dan klimt het naar de zesde plaats. SDS kan niet meer stijgen op de ranglijst.

Op een matige grasmat in Heeg voltrok zich ook een matige wedstrijd. Van beide kanten was het voetbal erg belabberd en zeker van OHH mag je toch meer verwachten dan dat ze lieten zien in de openingsfase. SDS was nog het meest dreigend, maar echte kansen kregen ook zij niet. Halverwege de eerste helft kwam OHH toch op voorsprong: Rick de Boer schoot de bal keurig in de rechter onderhoek; 1-0. Hierna volgde een fase waarin OHH eindelijk iets feller was, maar dat was slechts van korte duur. SDS dwong doelman Geert Jorrit van der Bij enkele keren tot een redding. Na ruim een half uur wist Van der Bij een schot vanaf de rand van het strafschopgebied te keren, maar een aanvaller van SDS was scherp en wist de rebound binnen te tikken; 1-1. Hoe matig het spel van OHH ook was, het had wel met een voorsprong de kleedkamers op kunnen zoeken toen Fokke Walinga in kansrijke positie voor het SDS-doel kwam. Het schot van Walinga raakte echter de paal.

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld: OHH zat niet goed in de wedstrijd en SDS was de betere ploeg. Vlak na rust kreeg SDS een vrije trap op een mooie positie. Deze bal werd knap binnengeschoten en zo stond SDS verdiend op voorsprong; 1-2. OHH was volledig de kluts kwijt en SDS kreeg zelfs kansen op meer. Met kunst- en vliegwerk wist doelman Geert Jorrit van der Bij echter enkele keren een derde SDS-treffer te voorkomen. Af en toe kwam OHH wel eens in de positie om uit te halen, maar telkens was er wel weer een speler van de bezoekers die zich ervoor gooide. Na 90 minuten was de eindstand dus 1-2 voor SDS en daar viel niet op af te dingen. OHH gaat dus de winterstop in op een teleurstellende negende plaats. OHH heeft nog wel een inhaalwedstrijd te goed tegen Makkum JO19-1. Mogelijkerwijs wordt die wedstrijd in januari gespeeld. Bij winst kan OHH dan alsnog stijgen naar de zesde plaats. Daarna krijgt OHH een nieuwe competitie-indeling.

Arjen Visser