OHH JO19-1 wint verdiend van Makkum JO19-1

OHH JO19-1 – Makkum JO19-1

Vandaag de laatste wedstrijd van dit najaar. Het gaat gelukkig door, ondanks de vele buien die het veld in Hommerts aardig geteisterd hebben. Wat misschien nog wel een bepalende factor kan hebben is de harde wind die recht over het veld blaast. Beide teams staan op 15 punten en de drie winstpunten kunnen best wel eens bepalend zijn voor het behalen van de promotiepoule in het voorjaar. Het doel is dus duidelijk(zoals elke wedstrijd); winnen! De KNVB heeft een scheidsrechter toegewezen aan onze wedstrijd, weer iemand die de gelijke leeftijd heeft als de spelers op het veld.

OHH start met de kop in de wind en gaat goed van start, eventjes aftasten maar al snel komen we tot kansen. De eerste bal richting doel waait er voorlangs maar de tweede poging is kansrijker. Helaas beland Fokke zijn schot op de paal. Even later volgt weer een grote kans door goed combinatievoetbal, Robin is het eindstation die dan de voorsprong op het scorebord moet zetten. Maar helaas kapt hij de bal onnodig nog een keer naar zijn rechterbeen, kans weg. Daarna is het Makkum dat aanzet, met de wind in de rug zijn ze snel aan de overkant maar Geert Jorrit red katachtig en tikt de bal over het doel. De volgende mogelijkheid voor Makkum dient zich aan maar weer is het de OHH keeper die het OHH doel schoon houdt. Als Makkum weer in het strafschopgebied verschijnt meent de scheidsrechter een overtreding te hebben gezien, duwen of zoiets, een penalty tegen dus. Deze wordt onhoudbaar in de hoek geschoten, 0-1. Na mopperen van Mark wordt deze ook nog op een gele kaart getrakteerd. We zijn even het goede spel kwijt en Makkum wil voor rust nog meer profiteren van het wind voordeel. Maar ze komen niet verder dan twee schoten naast het doel. Het laatste wapenfeit van de eerste helft komt weer van OHH maar op een schot van Friso heeft de keeper een prima antwoordt en dus blijft de achterstand voor OHH bij het rustsignaal.

Na de thee gaat OHH vol gas geven want als je in de wind al beter bent en kansen kan creëren moet dat met de wind in de rug helemaal gaan lukken, en zo geschiedde. Makkum kwam niet verder dan verdedigen en de kansen van OHH volgden elkaar op. Een vrije trap van Rick gaat voorlangs, Mark schiet naast en hoog over. Rick ook over en dan eindelijk is het Friso die de gelijkmaker binnenschiet na een voorzet van Robin, 1-1. Vier minuten later een vrije trap, Rick laat dit over aan Lammert. Die wil hem voor het doel slingeren maar door een harde poester wind beland hij bij de eerste paal. De keeper maakt een vreemde bokkesprong, zo ook Lammert, maar dan van vreugde, doelpunt! 2-1. Nadat Rick eerst nog een bal net naast het doel kopt maakt hij daarna wel zijn doelpunt, na een vlijmscherpe counter schiet hij de 3-1 op het scorebord. Makkum weet het niet meer en probeert met vele slidings op het gladde natte veld de aanvalsdrift van OHH te beteugelen maar het haalt niet veel uit. Mark geeft van de rechterkant een perfecte crossbal op de goed spelende Jelle Rein, die wordt door een verdediger naar buiten gedwongen maar weet hem toch te passeren. Hij schiet vervolgens de 4-1 prima binnen bij de tweede paal. Net voor het einde van de wedstrijd maakt Makkum nog een doelpunt omdat OHH het wel welletjes vindt en er dus wat slap wordt verdedigt, einduitslag, 4-2.

Een terechte overwinning vandaag. Hopelijk zijn de 18 punten en de 4e plaats in de eindrangschikking genoeg om de gewenste promotie poule te halen, afwachten. Al met al wel een mooi seizoen tot nu toe waar bij vlagen goed voetbal op de mat is gelegd. Thuis tegen Bolsward hebben we het zelf laten liggen en vorige week uit bij Balk waren scheidsrechterlijke dwalingen bepalend voor puntverlies. Na de jaarwisseling gaan we met frisse moed weer verder, de eerste oefenwedstrijden staan alweer ingepland.

Jacob Wiebenga