OHH JO19-1 wint sterk bezet toernooi

Toernooi bij Zeerobben.

In voorbereiding op de voorjaarcompetitie was OHH JO19-1 door Zeerobben uit Harlingen uitgenodigd om mee te doen aan het wintertoernooi voor A-junioren. Een mooie gelegenheid om ook wat meer uit te proberen qua posities en op één avond drie verschillende tegenstanders te treffen. Met 4 hoofdklasse teams een sterke bezetting. LSC is op papier de sterkste en Balk en Zeerobben worden gelijkwaardig aan OHH geacht.

De eerste wedstrijd van een half uur start om 19.00 uur tegen Balk, deze komen we, evenals Zeerobben, ook weer tegen in de competitie. Op zich was dit een redelijk gemakkelijke wedstrijd maar toch wist OHH maar 1 keer te scoren, Friso was met een prachtige goal het goudhaantje. Balk was onverwachts toch nog dichtbij maar een bal op de paal was hun pech. De eerste winst is binnen.

De tweede wedstrijd tegen de thuisploeg, waar OHH van had gewonnen in een oefenwedstrijd maar in september het onderspit moest delven in een bekerwedstrijd. Zeerobben begon sterk maar OHH maakte al vrij snel een doelpunt door een kopbal van Jelger. In het eerste kwartier had OHH het moeten afmaken. Prima voorzetten van Friso werden helaas niet afgemaakt. Een bal op de lat van Zeerobben was nog dicht bij de gelijkmaker maar OHH hield stand.

Doordat LSC ook de voorgaande twee wedstrijden met 1-0 had gewonnen was de laatste wedstrijd de kraker en de finale van de avond. In de competitie hadden we verloren maar waren we niet kansloos. En zeker tegen deze Sneker ploeg komt er altijd wat meer bovendrijven dan alleen maar gewoon een wedstrijdje voetballen. Het ging er fel aan toe, soms best wel met goed voetbal. Het wordt 1-0 voor OHH uit een vloeiende aanval met Berend in de hoofdrol en Jesse als afmaker. Even later moet Berend geblesseerd afhaken maar OHH komt op 2-0 door een doelpunt van Lammert. LSC doet wat terug door een schitterende individuele actie van een speler maar verder van 2-1 komen ze niet.

OHH wint dit prestigieuze toernooi door drie prima winstpartijen. Een mooie voorbereiding die volgende week nog wordt voortgezet in Hommerts tegen RVC. Zeerobben bedankt voor dit prima geregelde toernooi en we komen volgend jaar graag terug om de titel te verdedigen.

Jacob Wiebenga