OHH JO19-1 weggespeeld door Heerenveense Boys JO19-1

Heerenveense Boys JO19-1 – OHH JO19-1

Na de doordeweekse verliespartij tegen SWZ gaat OHH nu naar Heerenveense Boys om de degens te kruisen met hun JO19-1. Gosse en Sjoerd ontbreken in de selectie, de laatste ligt er nu ook wel een paar weken uit, de schouder zal tijd nodig hebben om te herstellen van het uit de kom vliegen van de arm. Nou waren we al gehavend achterin sinds Gosse zijn ziek zijn, maar nu is het centrale duo helemaal weg en moet het anders opgelost worden. Mark van B2 is extra mee als wissel.

De warming-up vond plaats in de stromende regen maar op het tijdstip van beginnen met de wedstrijd brak zowaar het zonnetje bijna door. De veld omstandigheden hadden hier weinig van te duchten, het plastic gras en de rubber korrels veranderen niet van een plens water. Het eerste half uur verliep prima, beide teams waren rustig in de opbouw en er werd weinig druk gezet en zo vielen er dan ook geen noemenswaardige kansen te noteren. Als HVB in de 31e minuut een lange steekbal geeft op de rechter spits gaat het mis, Mats twijfelt bij het uitkomen is daardoor te laat en maait de speler neer binnen de kritieke lijnen, penalty, 1-0. Als even later bij de opbouw achterin een kaats mislukt is het afsnoepen van de bal bij Lammert een koud kunstje en wordt dit afgestraft, 2-0.

De donderspeech in de rust heeft indruk gemaakt en er werd de eerste tien minuten na de thee van onze kant wel aardig gevoetbald maar als HVB een snelle counter op de mat legt is de voorzet op maat en kan de 3-0 simpel worden binnen getikt. Daarna gaat het snel, HVB zet snel druk en als de bal zomaar bij een spits in de voeten wordt gelegd is er geen houden meer aan, 4-0. Door een omschakel moment en een vrijetrap loopt het op naar 6-0 en als van achteruit bij OHH nog steeds wordt getracht op te bouwen gaat het weer mis en wordt Mats verschalkt door een mooie lob, eindstand, 7-0.

Er was het eerste kwart van de wedstrijd niets aan de hand, maar door twee individuele fouten was het vertrouwen blijkbaar helemaal weg en sloop de angst in de ploeg waar HVB gretig gebruik van maakte. Gelukkig nog voor OHH ging de helft van de schoten naast of over ons doel. Voor volgende week de rug rechten en de koppies weer fris maken om thuis, tegen Wolvega, de punten in Heeg te houden. 

Jacob Wiebenga