OHH JO19-1 weet weer wat winnen is

Deinum JO19-1 – OHH JO19-1

Na vier verlies partijen op rij zal OHH de rug moeten rechten in Deinum om de spirit er een beetje in te houden. Als er ook verloren wordt tegen deze laagvlieger worden de laatste twee wedstrijden mentaal een zware dobber om ze met enig voetbalplezier te volbrengen. Op het nieuwe maar zeer kale complex gaan we op het kunstgras voetballen met op de reservebank Jelle en Jesse. Mark ontbreekt wederom en Jelger zijn blessure is toch serieuzer dan eerst gedacht en zijn seizoen zit er  helaas op. Wel valt te prijzen dat hij mee is voor de support, hij had ook thuis kunnen blijven om HJSC kampioen te zien worden, klasse Jelger!

We beginnen fel en Rick schiet binnen de minuut maar net naast, en een opstomende Berend Ype bedient Rick even later op een voorzet maar het schotje belandt in de handen van de keeper. De steekbal die vanuit het middenveld diep op de Deinummer spits word gegeven, had eigenlijk een prooi voor keeper Geert moeten zijn maar die blijft staan en de aanvaller rond keurig af, 1-0. Luttele minuten later is het alweer raak voor de thuisclub uit een chaotische situatie voor Geert zijn doel, maar de speler die de bal het laatste zetje geeft staat buitenspel. De OHH grens vlagt resoluut en de scheidsrechter gaat gelukkig mee in zijn beoordeling, doelpunt afgekeurd.  Na een half uur spelen wordt dan wel aan de andere kant de gelijkmaker binnen getikt door Friso, na een ping-pong situatie lijkt het volgens de schrijvende pers een inpissertje, maar gelukkig tellen die ook, 1-1. Het voetbal van beide kanten is erg rommelig maar er zijn toch kansen voor beide ploegen. Friso schiet eerst over het doel, en nadat de keeper uit een vrije trap van Robin de bal loslaat is Friso er als de kippen bij maar schiet net naast. Ook wordt Friso getrakteerd op een gele kaart als hij na een schwalbe een vrije trap wil forceren, deze niet krijgt maar nog wel iets onvriendelijks roept tegen de arbiter. Als Hylke net voor de theepauze de bal verspeeld net buiten het zestien meter gebied gaat er een zucht van verlichting door de dug-out van OHH, de spits van Deinum schiet over.

Het eerste kwartier in de tweede helft is niet om aan te zien, veel balverlies en verkeerde keuzes spelen Deinum in de kaart. Als in de 60e n minuut Geert wordt verschalkt met een mooie lob bal kijken we weer tegen een achterstand aan. Jelle wordt nu ingebracht en ook Jesse mag opdraven. Laatst genoemde zijn eerste balcontact is het nemen van een hoekschop. Deze belandt bij Robin en die werkt hem binnen, 2-2. Deinum is nu helemaal de weg kwijt en heeft geen grip op snelle Jelle en de fysiek sterke Rick staat zijn mannetje door de bal steeds goed af te schermen. Als de spits even later OHH met een prachtig doelpunt op een 2-3 voorsprong zet is Deinum gebroken. Robin maakt zijn tweede doelpunt met een schot in de korte hoek en de overwinning lijkt wel binnen. Jelle wordt nog een keer diep gestuurd, zijn harde schot wordt gekeerd door de keeper. De bal schiet meters omhoog en beland in het doel, denkt iedereen. Een speler van Deinum kan de bal ternauwernood  van de doellijn wegwerken maar daar is de doorgelopen snelle Jelle om het leer snoeihard tegen de touwen te rossen, eindstand 2-5.

Het leek er eerst niet op maar in de laatste twintig minuten heeft OHH toch laten zien waarom Deinum een laagvlier blijft en zelf weer twee plekken is gestegen. Strijd, passie en er in blijven geloven brengen vandaag de winst. Volgende week de laatste thuiswedstrijd, ook weer tegen een laagvlieger, de Dronrijp Foarut Combinatie. Geen zekerheid voor mooi voetbal maar met de instelling die vandaag werd getoond kunnen we elke tegenstander op de pijnbank leggen.

Jacob Wiebenga