OHH JO19-1 verslaat SDS JO19-1 na hectische slotfase

Oudega/HJSC/Heeg JO19-1   –   SDS JO19-1

Op zaterdag 28 april moest OHH het opnemen tegen SDS JO19-1. Beide ploegen zijn de laatste weken goed in vorm. Op de ranglijst hebben beide teams hetzelfde aantal punten. Eerder dit seizoen troffen beide teams elkaar ook al. Toen won SDS verdiend met 1-2 na een complete off-day bij OHH. OHH heeft dus iets recht te zetten. Alle ingrediënten voor een spannende wedstrijd waren dus aanwezig. Bij OHH ontbraken Robin Spitters en Fokke Walinga. Zij werden vervangen door B-junioren Jesse Feenstra en Jelger de Boer. Zij speelden beide een prima wedstrijd.

OHH begon sterk aan de wedstrijd, maar was wat ongelukkig in de afwerking waardoor de doelman van SDS niet werd getest. Zo nu en dan kwam SDS ook gevaarlijk opzetten, maar OHH had een licht veldoverwicht en de betere kansen. Na een hoekschop leek OHH op voorsprong te komen, maar na een scrimmage voor het doel werd de inzet van Rick de Boer op de doellijn weggewerkt. Na ruim een halfuur wist OHH toch te scoren. Hylke Piso werd de diepte ingestuurd en rondde beheerst af. Helaas voor OHH werd deze treffer afgekeurd, omdat de grensrechter buitenspel had geconstateerd. Diezelfde Hylke Piso was enkele minuten later weer gevaarlijk, maar nu was de doelman van SDS op tijd van zijn lijn om een doelpunt te voorkomen. Zodoende was de ruststand 0-0.

Na de pauze kwam SDS goed uit de startblokken. De centrale middenvelder van SDS ging met de bal aan de wandel, passeerde twee tegenstanders en rondde knap af; 0-1. OHH was even van slag en de linkshalf van SDS kreeg een enorme kans op 0-2, maar Geert Jorrit van der Bij hield OHH in de wedstrijd. OHH moest de mouwen op gaan stropen en dat deed het goed. SDS kwam eigenlijk niet meer van de eigen helft af en het was wachten op de gelijkmaker. Jetze Wiersma was dichtbij, maar hij raakte de paal. De tijd vloeide weg, maar OHH bleef erin geloven. Zo’n vijf minuten voor tijd volgde de beloning. De keeper van SDS ging de fout in, hierdoor kreeg Jelle Rein Brouwer de bal. Brouwer behield het overzicht waarna Jetze Wiersma de bal in het doel kon schieten; 1-1. Nog geen minuut later leek OHH zelfs de leiding te pakken, maar het schot van Mark Walinga eindigde op de lat. Diezelfde Mark Walinga en Jorn Feenstra kregen overigens ook nog een gele kaart vanwege aanmerkingen op de leiding. Zo leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen, maar vlak voor tijd pakte OHH de volle winst. De keeper van SDS leek de bal te kunnen vangen, maar Rick de Boer was eerder bij de bal waardoor de bal in het doel ging; 2-1. Snel daarna was de wedstrijd afgelopen. OHH pakt na een hectische slotfase alsnog de drie punten. Gezien het spelbeeld is dat wel terecht, al is het voor SDS natuurlijk erg zuur dat zij de voorsprong in de laatste minuten nog weggaven. Over twee weken komt OHH weer in actie, dan is ONB JO19-1 de tegenstander.

 

Arjen Visser