OHH JO19-1 verslaat MKV’29 JO19-1 na harde wedstrijd

Oudega/HJSC/Heeg JO19-1   –   MKV’29 JO19-1

Op dinsdagavond 17 april stond voor OHH de inhaalwedstrijd tegen MKV’29 op het programma. MKV’29 is de hekkensluiter van de competitie, maar een gemakkelijke tegenstander is het zeker niet. Zo verloren de Leeuwarders nog maar tweemaal deze competitie. Eerder hielden zij titelkandidaat Geel Wit JO19-1 op 1-1. Voor OHH is het zaak om het goede gevoel door te trekken na de ruime overwinning op FC Harlingen JO19-1.

OHH gooide meteen vanaf de aftrap de beuk erin. Dit resulteerde al heel snel in de openingstreffer. MKV’29 verdedigde niet goed uit. Rick de Boer legde de bal terug op Jetze Wiersma en Wiersma schoot de bal over de doelman heen in het doel; 1-0. Niet veel later werd de voorsprong zelfs verdubbeld: in een kluw van spelers wist Rick de Boer de bal bij de tweede paal in het doel te werken; 2-0. MKV’29 gaf zich echter nog zeker niet gewonnen en na een knappe individuele actie van de rechtsbuiten leverde dat de 2-1 op. Beide ploegen waren daarna aan elkaar gewaagd, al bleef OHH het meest dreigend. De wedstrijd werd echter steeds meer ontsierd door overtredingen. Daarbij hielp niet mee dat de scheidsrechter niet helemaal zijn dag had. Hij nam enkele dubieuze beslissingen en dit zorgde bij beide ploegen voor frustraties.

De tweede helft leverde eigenlijk hetzelfde spelbeeld op. Veel strijd, veel persoonlijke duels en vooral veel overtredingen. De scheidrechter had dan ook kaarten nodig om de wedstrijd nog een beetje in het gareel te houden. Uiteindelijk stokte de teller bij tweemaal geel voor MKV’29 en bij OHH ging Rick de Boer op de bon. Tussen het geschop door werd er ook nog gewoon gevoetbald. MKV’29 deed er alles aan om de gelijkmaker te scoren, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Slechts eenmaal leken de bezoekers te kunnen scoren, maar de spits van MKV’29 schoot in kansrijke positie hoog over. Eigenlijk bleef OHH het meest dreigend, maar de beslissing van de wedstrijd bleef lang uit. Vlak voor tijd viel de 3-1 dan toch: Rick de Boer haalde hard uit, de keeper kreeg er nog wel een handje tegenaan, maar de bal ging toch het doel in. Enkele minuten later was de wedstrijd afgelopen en bleven de punten dus in Heeg. Al met al viel op de uitslag niet zoveel af te dingen. Het was alleen jammer dat er zoveel overtredingen waren waardoor een goede voetbalwedstrijd eigenlijk onmogelijk was. Zaterdag speelt OHH weer thuis, dan is kampioenskandidaat Geel Wit JO19-1 de tegenstander.

 

Arjen Visser