OHH JO19-1 verrast bijna koploper GAVC

GAVC JO19-1 – OHH JO19-1

De laatste dag van november brengt ons voor de één na laatste wedstrijd dit najaar in Grouw. GAVC JO19-1 is de koploper in de hoofdklasse, het zal lastig worden om deze ploeg te verslaan maar kans is er altijd. Het mag een wonder heten, we zijn compleet voor het eerst sinds 21 september!! 

Om 14.40 uur gaan we los op het kunstgras opgevuld met de “veilige” kurkkorrels. Het plan was goed doorgesproken maar daar kwam weinig van, GAVC drukte OHH ver terug op eigen helft. Mats kon in minuut 8 een hard schot net naast tikken. De middenvelders van de thuisploeg hadden het heft in handen en waren zeer bewegelijk en technisch goed onderlegd. Na een dik kwartier kwam GAVC dan ook terecht op voorsprong, een kopbal van dichtbij was Mats te machtig. Aizo had het moeilijk op de back positie, gelukkig waren de voorzetten van die kant niet goed genoeg om ze tot doelpunten te promoveren. Wel moet gezegd dat onze back zich prima herstelde en het gevaar weg ebde van die kant. Meerdere kansen voor GAVC door het midden werden om zeep geholpen of vakkundig in de kiem gesmoord door onze achterhoede. Eén man kon uit die linie was ook aanvallend van waarde, Berend Ype heeft longen als een paard vandaag, maar een voorzet van hem beland na een schotje van Friso naast het doel. De verhouding in de eerste helft was zo ongeveer 1 kans voor OHH en 5 voor GAVC, maar in doelpunten bleef het 1-0.

In de rust werd er gewisseld, Gosse en Lars bleven achter in de box om te douchen, Egbert en Tijs kwamen met frisse krachten erin. Een paar omzettingen, geloof houden en volle bak geven was het advies, het was nog maar 1-0 dus….

Een bliksemstart was het gevolg voor OHH, GAVC was het helemaal kwijt. Vooral toen OHH na zes minuten op gelijke hoogte kwam. Een vrije trap werd voor het doel geslingerd, de keeper redde nog maar Berend ramde de rebound tegen de touwen, 1-1. OHH was de baas en zijn een paar keer dicht bij een voorsprong. Jesse schiet in het zijnet, Aizo kopt over, Friso schiet naast, en Berend kopt net naast het doel van GAVC. De Grouwsters creëren bijna niets, alleen een enkele hoekschop zet de boel op scherp voor Mats zijn doel. In de 83e minuut brengt zo’n corner hen toch de voorsprong, deze wordt binnen gekopt bij de tweede paal, 2-1. OHH geeft nu alles om toch nog een puntje binnen te slepen. Jesse zijn schot beland net naast het doel en in de dying seconds is Aizo heel dichtbij maar de keeper kan ternauwernood redding brengen. Tot opluchting van de bijna volle tribune en heel GAVC maakt de prima fluitende scheidsrechter een eind aan de zeer spannende slotfase. 

Van de leiding van GAVC krijgen we de complimenten, en dat OHH minimaal een punt had verdient was eigenlijk iedereen het wel mee eens. Helaas is het geluk van de koploper leidend vandaag. We zakken naar de achtste plaats, maar het is gebleken dat we niet misstaan in deze hoofdklasse. Volgende week de laatste (thuis)wedstrijd om 10.45 uur in Heeg.

Jacob Wiebenga