OHH JO19-1 verliest weer met ruime cijfers

SC Bolsward JO19-2   –   Oudega/HJSC/Heeg JO19-1

Op zaterdag 24 september stond voor OHH de derde competitiewedstrijd op het programma. De tegenstander was SC Bolsward dat tot nu toe nog geen puntverlies had geleden. OHH is wisselvallig aan het seizoen begonnen: tegen LSC wist het nog wel verrassend te winnen, maar tegen ONS Sneek ging het kansloos onderuit. De wedstrijd startte overigens iets later omdat SC Bolsward speler Dennis Buwalda bij de warming-up op zijn achterhoofd viel en met de ambulance moest worden afgevoerd. Namens OHH JO19-1 veel beterschap gewenst! Bij OHH ontbraken Urt Kamkien (nog steeds geblesseerd), Jarno Hofstra (werk) en Thomas Bethlehem (met HJSC 1 mee).

 

Doordat deze spelers helaas ontbraken moest er in de verdediging het een en ander geschoven worden. Misschien was het wel daarom dat er al snel een defensieve wanorde ontstond bij OHH waarvan SC Bolsward al snel wist te profiteren: Jarvin Spin kopte de bal via de handen van doelman Lars Palijama in het dak van het doel; 1-0. OHH pakte de draad daarna echter knap op en bood SC Bolsward bij vlagen goed tegenstand. OHH kreeg hiervoor ook een terechte beloning: de mee opgekomen Arjen Visser legde de bal goed breed voor Jetze Wiersma, die beheerst afrondde; 1-1. Vervolgens ontvouwde zich een vermakelijke wedstrijd met kansen voor beide doelen. SC Bolsward had een veldoverwicht, creëerde ook de meeste kansen, maar OHH wist ook een aantal keer gevaarlijk te worden. Marko Hoekstra had halverwege de eerste helft zelfs een goede mogelijkheid om OHH op voorsprong te schieten, maar hij was te gehaast in de afronding. Aan de andere kant brak Jarvin Spin enkele malen goed door. Vlak voor de rust had diezelfde Spin de 2-1 op zijn voeten, maar doelman Lars Palijama bracht knap redding. In de laatste minuut voor de rust volgde een cruciaal moment: Joel Zijlstra haalde de achterlijn, gaf een mooie voorzet op Arjen Bogaard, die er alleen zijn hoofd nog maar tegenaan hoefde te zetten; 2-1.

 

De 2-1 was een enorme domper voor OHH, dat ook niet goed aan de tweede helft begon. SC Bolsward was nu duidelijk beter en kwam verdiend op 3-1: Marko Hoekstra werd fel onder druk gezet door enkele spelers van Bolsward waarna hij de bal verloor, de bal ging vervolgens naar Jarvin Spin, die zijn tweede treffer van de middag maakte. Tot overmaat van ramp werd het ook nog 4-1: de inzet van Arjen Bogaard leek gekeerd te kunnen worden door Lars Palijama, maar de bal verdween toch het doel in. OHH kreeg in de slotfase van de wedstrijd via Jetze Wiersma, Marko Hoekstra en Sander Sijbranda nog goede kansen de score een iets dragelijker aanzien te geven, maar dar lukte niet. Hierdoor keerde OHH met een behoorlijk grote nederlaag huiswaarts. Het was allemaal niet nodig geweest: zoveel deed OHH niet onder voor SC Bolsward, maar aan de andere kant zat een puntje er voor OHH in de tweede helft totaal niet in. Volgende week speelt OHH thuis tegen Makkum JO19-1.

 

Arjen Visser