OHH JO19-1 verliest van ONS Sneek

Oudega/HJSC/Heeg JO19-1   –   ONS BOSO Sneek JO19-2

Op zaterdag 17 september stond voor OHH de tweede competitiewedstrijd op het programma. De tegenstander betrof ONS Sneek JO19-2. Afgelopen week wisten beide teams hun openingswedstrijd in de competitie te winnen: OHH won enigszins verrassend van LSC en ONS was veel te sterk voor Balk/Sleat.

 

In de beginfase was het duidelijk nog wat aftasten. Het duel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. In de beginfase voetbalde OHH redelijk goed mee met de bezoekers. Wel was duidelijk dat ONS beschikte over enkele lepe voetballers, die aan een half kansje genoeg konden hebben om te scoren. In de 22e minuut was het ook ONS dat op voorsprong kwam: een hoekschop werd niet goed weggewerkt, waarna de bal bij Jolt Schotanus terechtkwam, die koelbloedig afrondde; 0-1. Even later kreeg de spits van ONS een grote kans op de 0-2, maar doelman Lars Palijama behoedde OHH met een prachtige redding voor een grotere achterstand. OHH zette daar weinig tegenover: doelman Yvo Pijlman hoefde amper in actie te komen.

 

De kleine achterstand gaf OHH echter voldoende hoop dat er misschien nog wel een puntje in zat. Deze hoop werd echter al snel de kop ingedrukt: Mark Bakker rondde na een goede actie over de rechterkant prima af; 0-2. ONS controleerde vervolgens de wedstrijd en op momenten dat het even aanzette werd het ook meteen gevaarlijk. Met name aanvoerder Jolt Schotanus was bij vlagen ongrijpbaar, het was dan ook geen wonder dat juist hij zorgde voor de 0-3. Nog geen minuut later stond zelfs de 0-4 op het scorebord en wederom was het Jolt Schotanus die scoorde. Nadat OHH bij een corner niet goed oplette werd het via de linksback van ONS ook nog 0-5. Een enorme afstraffing dreigde, want er was nog wel even te spelen. De druk bij beide teams was er echter ook wel vanaf. OHH brak nog een paar keer gevaarlijk door, maar tot een echte doelpoging kwam het niet. ONS kreeg nog wel een enorme kans op een zesde treffer, nadat een aanvaller van ONS over de knie ging bij Jorn Feenstra in het strafschopgebied. De scheidsrechter kon niet anders dan een strafschop toekennen, maar gelegenheidslinksbuiten Jelmer van der Wal schoot naast. Het bleef daardoor bij 0-5.  Volgende week speelt OHH in Bolsward tegen SC Bolsward JO19-2.

 

Arjen Visser