OHH JO19-1 verliest terecht van Workum JO19-1

Workum JO19-1 – OHH JO19-1

Na een zaterdag vrij geweest te zijn wegens een Beker/Inhaaldag mogen de mannen van OHH weer de (kunst)wei in. We reizen af naar Workum waar we de plaatselijke JO19-1 gaan treffen. Qua stand op de ranglijst kan het best een mooie pot worden, Workum staat net onder ons met 1 wedstrijd verloren. Tegen de gedoodverfde favoriet LSC 1890 is dat geen schande daar zij hun wedstrijden allemaal met minimaal zes doelpunten in hun voordeel winnen. Workum vangt de wedstrijd aan met maar liefst 5 wisselspelers, daar tegenover heeft OHH er drie. Jesse en Pieter van JO17-1 zijn mee als vervangers van de vakantie vierende Robin en Egbert,

We kunnen los om 12.30 uur. Eerst even aftasten van beide kanten, maar als Friso de bal goed meeneemt, een verdediger uitkapt, hem breed geeft op spits Rick, die vervolgens niet twijfelt maar snoeihard op doel schiet vanaf randje zestien, staat de keeper verbouwereerd te kijken. Hij heeft de bal alleen maar tegen het net horen kletsen zonder hem te zien aankomen, in de 6e minuut staat OHH 0-1 voor. Workum is geschrokken en het eerste kwartier heeft OHH de overhand. Na een fout in de opbouw, balverlies moet hersteld worden, levert Workum een vrije trap op.. Deze wordt goed tussen de palen geknikt maar keeper Geert Jorrit kan hem net over de deklat tikken. We zijn niet voldoende gewaarschuwd. Weer gaat het mis door niet daadkrachtig en duidelijke communicatie achterin bij de opbouw vanuit een doeltrap. Workum neemt goed over en hun spits schiet beheerst de gelijkmaker binnen. 1-1. Workum neemt volledig de controle van de wedstrijd in handen, ze schakelen snel om en na een goede redding van onze keeper na een hoekschop weten ze bij de volgende corner daarna wel te scoren. De bal komt hoog bij de tweede paal, Geert Jorrit tast mis en wederom doet Workum het net bollen, 2-1.

Helaas moet onze aanvoerder Mark naar de kant met een blessure, er moet wat omgezet worden na het inbrengen van zijn vervanger Jelle Rein. Workum ruikt intussen bloed en we komen er niet meer aan te pas. Een schot vanuit de tweede lijn ketst via de lat nog over het doel maar even later lijd OHH balverlies op het middenveld waarna de 3-1 met een hard schot in de korte hoek word binnen geschoten. Een prima doelpunt, dat moet gezegd worden. We kunnen de schade tot de rust beperkt houden. De boel moet goed opgeladen worden willen we in de tweede helft nog een rol willen spelen. Jesse gaat er in komen voor Gosse, die het lastig had met de snelle mannen op het middenveld.

Eigenlijk beginnen we net als in het eerste bedrijf best wel goed, er wordt goed druk gezet wat snel balbezit oplevert, Hylke is lekker bezig  en zoekt vaak de diepte. Na een voorzet vanaf links is het Friso die voor het doel van Workum opduikt. Hij kan onder druk toch nog schieten, weliswaar op de keeper maar als de bal weer terug het veld in wordt geschopt is daar Hylke die hem met zijn linker binnen de palen werkt, 3-2, de aansluitingstreffer is een feit. Maar net als in de 1e helft is Workum na een doelpunt van OHH weer wakker geworden en gaat op jacht om het verschil weer op twee doelpunten te brengen. De hoekschoppen van de thuisploeg zijn erg gevaarlijk met veel kopsterke mannen in het doelgebied. Nadat na een corner een bal van de lijn wordt gered gaat bij een volgende aanval een schot maar net voorlangs. Een afstandsschot wordt weer door Geert Jorrit over getikt, de corner die volgt is weer strak voor het doel maar kan gelukkig goed weggewerkt worden. Pieter is inmiddels ook ingevallen en met nieuw fris elan maken we het de tegenstanders toch soms moeilijk. Met nog een kwartier te spelen komt Workum dan uiteindelijk wel op de 4-2 voorsprong. Sjoerd moet ingrijpen bij een uitbraak en legt de spits neer net buiten de zestien, een vrije trap is terecht. Een muurtje van drie man mocht niet baten, Hij wordt perfect genomen en beland schitterend in de verre hoek. Na een kansje voor Rick maakt Workum ook nog de 5-2.  Die zelfde Rick maakt de schade gelukkig nog wat kleiner na een voorzet van Fokke . In één keer op de slof en de keeper is kansloos, dit resulteert in een 5-3 eindstand. 

Na een goed eerste kwartier van OHH, en een half uur goed mee kunnen komen met Workum in de tweede helft moet worden erkend dat het een terecht verlies is van de OHH’ers. Volgende week weer nieuwe ronde, nieuwe kansen tegen Heerenveen JO19-2, thuis in Hommerts, aanvang 10.15 uur.

 

Jacob Wiebenga