OHH JO19-1 verliest ondanks knappe inhaalrace

Bergum BCV Combinatie JO19-2   –   Oudega/HJSC/Heeg JO19-1

Op zaterdag 19 mei stond alweer de voorlaatste wedstrijd van het seizoen op het programma. OHH moest vroeg uit de veren, want het moest al om 9.00 uur aantreden tegen BBC JO19-2. Bij winst kon OHH naar de vierde plaats in de competitie klimmen, omdat IJVC/Blauwhuis midweeks punten had laten liggen. BBC bivakkeert in de onderkant van de middenmoot. Bij OHH is Jarno Hofstra weer teruggekeerd van zijn stage in Zweden. Hij mocht meteen in de basis starten.

OHH begon slap aan de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut legde BBC druk op de verdediging van OHH. Grote kansen konden we echter nog niet noteren in de openingsfase. OHH was slordig, het leed veel verlies en het meest kwalijke, OHH was niet fel genoeg in de eerste minuten van de wedstrijd. Na verloop van tijd kwam OHH steeds vaker voor het doel van BBC, maar vaak werden de acties te ver doorgevoerd. Rick de Boer was nog het dichtste bij toen hij na een scrimmage de paal raakte. Wat hierna gebeurde was onbegrijpelijk. De verdediging van OHH begon te schutteren en iedere verdediger mag zich één doelpunt persoonlijk aanrekenen. Bij de openingstreffer van BBC ging Arjen Visser in de fout: hij liet zich makkelijk passeren door de linksbuiten, die het overigens wel fraai afmaakte; 1-0. Niet veel later werd het 2-0: een vrije trap werd door Thomas Bethlehem in zijn eigen doel gewerkt. BBC ging door met aanvallen en OHH ging door met fouten maken. Nu liep Sven Mark Hofstra weg bij zijn tegenstander die ongehinderd de 3-0 kon scoren. Ook de pasteruggekeerde Jarno Hofstra deelde mee in de malaise: hij miste de bal waardoor een aanvaller van BBC alleen tegenover keeper Geert Jorrit van der Bij stond. Het betekende de 4-0. De persoonlijke fouten zorgden voor de tegengoals, maar het spel van OHH was ook slecht en dus kunnen we concluderen dat de 4-0 ruststand gewoon terecht is.

De tweede helft was een wereld van verschil. Nu zat er wel gif in het spel, nu streed OHH er wel voor. Rick de Boer opende de inhaalrace door in de korte hoek de 4-1 te maken. OHH zette BBC nu vast op eigen helft. Wietze Wempe kreeg al snel een kans op nog een doelpunt, maar zijn schot ging over. Toch viel de 4-2 alsnog: Robin Spitters kon de bal bij de tweede paal binnen tikken. Toen na een knappe actie van Jarno Hofstra Rick de Boer zelfs de aansluitingstreffer scoorde, hing een stunt in de lucht. Met een fraaie lob leek Rick de Boer zo’n vijf minuten voor tijd zelfs de gelijkmaker te scoren, maar de keeper van BBC voorkwam dat met een fantastische redding. OHH speelde alles of niets en gaf daardoor ook veel ruimte weg. Vlak voor tijd wist BBC daarvan te profiteren door na een counter de 5-3 te scoren. Niet lang daarna floot de scheidsrechter af. Zo verliest OHH na een hele slechte eerste, maar een prima tweede helft van BBC. OHH blijft vijfde, omdat Makkum ook onderuit ging. Volgende week speelt OHH de laatste wedstrijd van het seizoen. SC Franeker JO19-2 is dan de tegenstander.

 

Arjen Visser