OHH JO19-1 verliest na doelpuntenfestijn

Oudega/HJSC/Heeg JO19-1   –   Oeverzwaluwen JO19-1

Op zaterdag 12 november stond er voor OHH wederom een thuiswedstrijd op het programma. De tegenstander, Oeverzwaluwen, kende ook een niet al te beste competitiestart, dus er werd een spannende wedstrijd verwacht. Ondanks dat beide ploegen niet goed aan het seizoen begonnen zijn boekten ze vorige week een succesje: OHH pakte een punt tegen Joure en Oeverzwaluwen won zelfs ruim van hoogvlieger Workum.

 

De eerste helft van deze wedstrijd was waarschijnlijk de meest spectaculaire helft van het seizoen. OHH keek al snel tegen een achterstand aan toen Steinar Lageweg makkelijk bij de verdediging weg kon draaien en de bal tegen de touwen schoot; 0-1. Binnen het kwartier rechtte OHH echter alweer de rug: de bal kwam bij gelegenheidslinksbuiten Jorn Feenstra terecht, die het doel wist te vinden; 1-1. Het doelpuntenfestijn ging daarna rustig verder, want in de 17e minuut begon Steinar Lageweg weer aan een dribbel in het strafschopgebied en wederom scoorde hij; 1-2. Twee minuten later zette Lageweg wederom een dribbel in, nu werd hij gestuit door de verdedigers van OHH, maar vanuit de kluts kwam de bal vervolgens bij Ingmar de Vries terecht, die de bal simpel in het doel kon tikken; 1-3. Vlak nadat Oeverzwaluwen de kans op 1-4 liet liggen toen een voorzet vanaf de rechterkant net door Steinar Lageweg werd gemist, kwam OHH terug in de wedstrijd: een voorzet van Wietze Wempe werd door de keeper van Oeverzwaluwen in eigen doel geslagen; 2-3. OHH kreeg daarna eindelijk wat meer grip op de wedstrijd zonder dat dat grote kansen opleverde. Toch gingen beide teams met een gelijke stand de rust in: een hoekschop kwam bij linksback Jarno Hofstra terecht, die in de korte hoek raak schoot; 3-3.

 

Vlak na de pauze had de back aan de andere kant OHH op voorsprong kunnen schieten, maar het schot van Arjen Visser na een afgeslagen hoekschop verdween net over de lat. De tweede helft was een stuk minder spectaculair dan de eerste, maar OHH had wel meer controle over de wedstrijd dan voor de pauze. OHH was echter erg slordig met lange ballen naar voren en als het de aanvallers dan toch eens lukte de bal te krijgen werd deze vaak al snel weer ingeleverd. Ongeveer een kwartier voor tijd kwam Oeverzwaluwen, met zo’n beetje hun eerste kans van de tweede helft, op voorsprong: doelman Lars Palijama leek zich wat te verkijken op een mislukte voorzet van Jorn Pries waardoor de bal zomaar het doel in dwarrelde; 3-4. OHH ging wel op zoek naar een treffer, maar kansen creëren bleek een groot probleem. Vanuit een counter werd het ook nog 3-5 via Jouke de Jong waardoor Oeverzwaluwen definitief drie punten mocht bijschrijven.  Geen punten dus voor OHH, ondanks dat het er wel degelijk in had gezeten. Volgende week komt OHH niet in actie.

 

Arjen Visser