OHH JO19-1 verliest in Menaam

Dronrijp/Foarút JO19-1   –   Oudega/HJSC/Heeg JO19-1

Een hele maand speelde OHH JO19-1 geen wedstrijden. Op 10 februari wist OHH de uitwedstrijd tegen Feanstars met 2-4 te winnen. Daarna werd de thuiswedstrijd tegen IJVC/Blauwhuis JO19-1 afgelast. In de twee weken die daarop volgden stonden er geen wedstrijden op het programma. Op 10 maart mocht OHH dus eindelijk weer eens de wei in. De tegenstander was Dronrijp/Foarút JO19-1 dat goed begonnen is aan de competitie: SDS JO19-1 werd met maar liefst 6-1 verslagen. Voor de winterstop speelden beide ploegen ook al tegen elkaar. Toen wist OHH een zwaarbevochten 1-2 overwinning te behalen.

De eerste helft kenmerkte zich door veel strijd en persoonlijke duels. Het resultaat was een intensief duel dat op en neer ging. De eerste schermutselingen speelden zich af voor het doel van Dronrijp/Foarút, maar echte kansen vielen nog niet te noteren. Het spel was vaak onrustig en enigszins rommelig. Desondanks legden beide partijen af en toe ook heel aardig voetbal op de mat. Na ongeveer een halfuur verdiende OHH een vrije trap op de helft van Dronrijp/Foarút. Mark Walinga sneed de vrije trap heel goed aan waarna Rick de Boer de bezoekers met een fraaie kopbal op voorsprong zette; 0-1. Hierna werd Dronrijp/Foarút sterker, maar de gastheren hadden het vizier niet op scherp staan, aangezien doelman Geert Jorrit van der Bij zelden een redding hoefde te verrichten.

Na de rust probeerde OHH iets behoudender te gaan voetballen. Dronrijp/Foarút was voor de pauze namelijk vaak gevaarlijk geweest met de lange bal achter de verdediging en OHH hoopte dit met deze ingreep op te kunnen lossen. OHH liep in het tweede bedrijf echter achter de feiten aan. Dronrijp/Foarút creëerde steeds meer mogelijkheden en eigenlijk was het wachten op de gelijkmaker. Die kwam er uiteindelijk ook: een verre uittrap van de doelman van Dronrijp/Foarút stuiterde over iedereen heen waarna de spits de bal over keeper Geert Jorrit van der Bij in het doel kopte; 1-1. OHH was aangedaan en Dronrijp/Foarút drukte door. Enkele minuten later stond het namelijk al 2-1 toen een corner bij de tweede paal werd binnengeschoten. OHH was niet meer bij machte om er een slotoffensief uit te persen. Toch had OHH zomaar nog een puntje kunnen pakken toen Mark Walinga op inzet twee man passeerde, maar zijn schot eindigde tegen de lat. Overigens kreeg Dronrijp/Foarút ook nog enkele goede mogelijkheden op 3-1, maar een derde tegentreffer bleef OHH bespaard. Volgende week komt MKV’29 JO19-1 op bezoek in Heeg.

 

Arjen Visser