OHH JO19-1 vergeet te winnen van Makkum

Oudega/HJSC/Heeg JO19-1   –   Makkum JO19-1

Op zaterdag 27 januari speelde OHH de laatste wedstrijd van de najaarsreeks. De tegenstander was Makkum. Eigenlijk had deze wedstrijd al voor de winterstop gespeeld moeten worden, maar omwille van de slechte velden was dat destijds niet mogelijk. OHH ging met een slecht gevoel de winterstop in, nadat het met 1-2 van SDS verloor.

 

OHH wilde zich tegen Makkum vooral revancheren van het duel tegen SDS. OHH begon ook redelijk aan de wedstrijd: het was fel en was ook enkele keren dreigend. Beide ploegen waren echter wel tamelijk slordig. De grootste kans van de eerste helft kwam van de voet van linksback Wietze Wempe, die de bal keihard op de lat schoot. Aan de andere kant werd Makkum vooral gevaarlijk na slippertjes in de OHH defensie, maar doelpunten leverde dit niet op. Hoewel OHH voor rust de betere ploeg was geweest, wist het dit niet in de score uit te drukken. Halverwege was het dan ook nog steeds 0-0.

 

Direct na de rust hadden we getuige kunnen zijn van een werelddoelpunt: Makkum leverde de bal in bij Rick de Boer, die zag dat de doelman van Makkum te ver voor zijn goal stond. Het schot van De Boer ging echter enkele centimeters over. Na de pauze was het veldoverwicht van OHH nog groter, maar het duurde lang voordat de thuisploeg op voorsprong kwam. Halverwege de tweede helft was het eindelijk raak: weer leverde Makkum de bal in tijdens de opbouw en weer stond de doelman te ver voor zijn doel. Nu probeerde Jetze Wiersma de bal over de keeper heen te schieten en dat lukte; 1-0, een prachtig doelpunt. OHH had hierna de wedstrijd moeten beslissen, maar Rick de Boer, Arjen Visser en Thomas Bethlehem wisten goede mogelijkheden niet tot doelpunten te promoveren. In de slotfase kreeg OHH hiervoor de rekening gepresenteerd. Zo’n vijf minuten voor het einde van de wedstrijd maakte Jorn Feenstra een overtreding op een aanvaller van Makkum, deze aanvaller ging natuurlijk gewillig naar de grond: strafschop. Het buitenkansje werd beheerst binnengeschoten en zo hield Makkum nog een punt over aan dit duel. Hierdoor is OHH op de achtste plaats geëindigd in de najaarsreeks.

 

Arjen Visser