OHH JO19-1 uitgeschakeld in bekertoernooi

OHH JO19-1, een mooie mix van veertien 1e en 2e jaars A junioren, 1 trainer/coach, 1 trainer, 1 grens en 1 teammanager.

Fokke, Jelle Rein, Mark, Geert Jorrit, Rick, Robin en Hylke zijn de 2e jaars die volgend seizoen de stap naar de senioren gaan maken. Mannen worden het, gaan met de auto naar trainen en ouders hoeven niet meer te rijden naar uitwedstrijden. Vergeten materialen, kleding of te laat komen worden omgezet in 18+ versnaperingen.

De eerste jaars, Jelger, Lammert, Sjoerd, Gosse, Berend Ype, Gosse en Friso, gaan mee in het zog van hun kompanen en zullen ook voetballend zeker hun steentje gaan bijdragen.

Thomas is de coach die het team met de wedstrijden neerzet, duidelijk is, en waar nodig is de boel op scherp zal zetten om tot het best mogelijke resultaat te komen. Op de maandagavond traint de TC 3 trainer/coach het team in Heeg.

Op woensdag wordt er getraind in Oudega onder leiding van Maarten, oud hoofdtrainer van Oudega1 en Heeg1, maar ook al jaren jeugdtrainer bij beide clubs.

Herman is onze grensrechter als hij het kan combineren met zijn vlaggenwerk bij Heeg2 waar hij de vaste lijnrechter is.

Leider (in KNVB woorden; teammanager) Jacob regelt het meeste om en tijdens de wedstrijden heen, en moet even wennen aan de (bijna) mannenwereld waarin hij zich begeeft na jaren bij jongensteams heeft gebivakkeerd.

 

We gaan, zoals de laatste jaren alle 1e teams van OHH doen, acteren in de 1e klasse. Een mooie uitdaging waarbij we in onze poule een paar tegenstanders van formaat tegen komen, Bolsward, LSC, Workum worden toch wel als sterke teams geïnterpreteerd. Ook Balk JO19-1 zit erbij, maar die komen we eerst in de bekerpoule al tegen. De pittige doelstelling is om bij de eerste vier te eindigen zodat we na de winterstop in de promotiepoule kunnen spelen.

 

Op 25 augustus is het zover, nadat de meeste spelers van het nieuwe OHH JO19-1 één of twee trainingen in de benen hebben reizen we af naar St.Johannesga om daar te oefenen op een vrij nieuw kunstgrasveld tegen De Wite Peal JO19-1. In dit nuttige oefenpotje tegen de 2e klasser gaan we goed van start, de 1-4 winst zegt niet heel veel maar is wel een lekkere start. Wel moet worden gezegd dat 2 doelpunten vallen uit terecht toegekende penalty’s.

1 september gaan we dan echt van los met een officiële bekerwedstrijd thuis in Hommerts tegen Hoofdklasser CVVO JO19-1. Die bleken iets te sterk waarbij wel moet worden opgemerkt dat de meeste tegendoelpunten uit persoonlijke foutjes van onze kant goed worden afgestraft. Uitslag 2-6.

Op een woensdagavond wordt de 2e tweede bekerwedstrijd in St. Nyk gespeeld. Na een stroef begin en het veterincident van Fokke zijn we de betere, missen veel kansen maar de 0-5 winst is er toch vrij gemakkelijk behaald.

De laatste wedstrijd in de bekerpoule is thuis tegen Balk. De eerste goede aanval is van OHH, een prima voorzet van Fokke wordt gemist door de niet alerte spitsen. Balk neemt het heft in handen en komen door zwak verdedigen op 0-1. Na een half uur spelen wordt OHH beter en dringt Balk terug, Egbert maakt de terechte gelijkmaker. We zijn dicht bij een voorsprong maar via onderkant lat springt de bal weer het veld in, Jelle Rein mist dan de perfecte kans om hem tegen de touwen te jassen. Lammert komt 1:1 met de keeper maar schiet hoog over en naast. Het is dan toch Balk die vlak voor rust op 1-2 voorsprong komt, via een corner wordt de bal bij de 2e paal ingekopt.

Na de rust zijn we voetballend beter, Rick schiet over en opgelegd kansen zijn er niet veel. Helaas weer uit een corner weet Balk de score uit te breiden. Eerst wordt op de paal geschoten maar de rebound is een koud kunstje, 1-3.

OHH weet in de slotfase nog wat terug te doen met een prachtig doelpunt van Robin, die daar zijn goede spel mee beloond, uitslag; 2-3. Geen ronde verder in het beker toernooi, maar volgende week gaat het echt beginnen met SDS uit Easterein als competitie tegenstander in Hommerts

 

Jacob Wiebenga