OHH JO19-1 terecht onderuit in Hardegarijp

Hardegarijp JO19-1 – OHH JO19-1

Vandaag 13 april de verste uitwedstrijd van dit seizoen, Hardegarijp. Een mooi complex met een bijna nieuw kunstgrasveld waarop we mogen voetballen. Mark is helaas geblesseerd en Berend Ype is niet geheel okselfris maar kan toch starten, Jelle als enige op de bank. Daar was ook een plekje ingeruimd voor Hylke maar helaas liet hij het afweten. Na een excursie week in Londen was hij blijkbaar stikken en teneinde en sliep door alle wekkers heen. De deurbel werd niet gehoord, de storingsdienst heeft ook nog uit alle macht geprobeerd hem te bereiken maar tevergeefs.

In een dikke hagelbui begonnen we te voetballen om 10.15 uur. Het aftasten werd door Hardegarijp overgeslagen, zij klapten er meteen vol op. Met goed voetbal van hun kant moest OHH wel terug en dat ging de mannen goed af. Elke aanval van de thuisclub werd onschadelijk gemaakt door de verdediging of een enkele doelpoging ging over of naast het doel van Geert Jorrit. Omdat we met de rug tegen de muur stonden kan je bijna niet geloven dat wij bij onze eerste beste serieuze aanval in de 22e minuut de 0-1 maakten. Een schot van Robin werd geblokt maar Lammert weet de bal prima tegen de touwen te schieten! Hardegarijp schrok hier wel even, maar OHH moest weer terug om de boel weer gesloten te houden. Een vrije trap spat uiteen op de lat maar bij de volgende vrije trap werd dan toch de gelijkmaker op het digitale scorebord gezet. Een discussie wie nou niet goed stond, de muur of de keeper, heeft geen zin, hij telt, 1-1. Vijf minuten later grijpt Gosse in bij een aanvaller die door het strafschopgebied dwarrelt en de scheidsrechter legt de bal terecht op de stip. Deze wordt feilloos afgemaakt, 2-1.

In de rust worden de mannen er op gewezen dat er nog maar 1 doelpunt verschil is ondanks dat Hardegarijp voetballend beter is. De tweede helft gaat los en OHH ook. Er wordt goed gevoetbald en er komen kansen. Als Friso wordt weggestuurd omzeilt hij een verdediger en passeert de keeper, 2-2. Er zijn nu kansen over en weer, maar vele schoten aan beide kanten gaan niet tussen de palen. Een kwartier voor tijd krijgt Hardegarijp een hoekschop, deze kan niet goed worden verwerkt en de thuisclub kan scoren, 3-2. OHH loopt op zijn tenen, Berend en Lammert hobbelen geblesseerd rond, wisselen kan niet meer dus met houtje touwtje voetbal wordt de wedstrijd uit gevoetbald.

Een eerste helft waar we scheel getikt werden en een tweede helft waar we prima mee konden met als resultaat een klein verlies. Jammer, maar zeker op basis van het eerste bedrijf terecht. Volgende week de inhaalwedstrijd tegen LSC. Afwachten of de geblesseerden dan herstelt zijn, en het Hylke lukt zijn bed vroegtijdig te verlaten.

Jacob Wiebenga