OHH JO19-1 sluit seizoen af met overwinning

Oudega/HJSC/Heeg JO19-1   –   Balk/Sleat JO19-2

Op maandag 22 mei kwam OHH JO19-1 alweer voor de laatste keer in actie dit seizoen. De tegenstander was Balk/Sleat JO19-2. Beide teams speelden dit seizoen al twee keer eerder tegen elkaar, beide keren eindigden deze confrontaties in een gelijkspel (3-3 voor de beker en 2-2 voor de competitie). Doelman Lars Palijama ontbrak bij OHH daarom stond verdediger Jarno Hofstra onder de lat bij de thuisploeg.

 

Onder schitterende omstandigheden werd er afgetrapt. Beide ploegen bleken in de beginfase wel redelijk aan elkaar gewaagd. De bezoekers probeerden vooral met de lange bal op spits Wesley Schaper gevaarlijk te worden, maar net als afgelopen zaterdag tegen SWZ stond de verdediging van OHH ook vanavond weer prima georganiseerd. OHH kwam na enkele minuten spelen (tijdelijk) met een man meer te staan toen een middenvelder van Balk/Sleat van scheidsrechter Erro Hofstra een gele kaart kreeg na een overtreding van Jelle Terpstra. OHH wist van deze man meer situatie echter niet te profiteren. Thomas Bethlehem was met een vrije trap wel dichtbij een treffer, maar de doelman van Balk/Sleat greep op tijd in. Ook Jetze Wiersma kreeg een mooie kans, maar ook hij wist de bal niet in het doel te krijgen. Toch kwam OHH nog voor de rust op voorsprong toen een hoekschop van Jelle Terpstra werd binnengekopt door Sander Sijbranda; 1-0. Aan de andere kant moest gelegenheidsdoelman Jarno Hofstra nog een keer reddend optreden toen Wesley Schaper alleen op de goal afliep, maar Hofstra wist knap redding te brengen.

 

Balk/Sleat probeerde in de tweede helft wat meer druk naar voren te zetten, maar echt gevaarlijk werd het in de beginfase van de tweede helft nog niet. Sterker nog: OHH wist de voorsprong te verdubbelen toen de voorzet van Jorn Feenstra werd binnengetikt door Marko Hoekstra; 2-0. Hierna kregen de bezoekers toch ook de nodige kansen: eerst raakte een middenvelder de paal en daarna moest Jarno Hofstra enkele keren reddend optreden, hetgeen hij uitstekend deed. OHH kreeg ook nog wat kansen om de wedstrijd te beslissen, maar Wiebe Leenstra schoot vanuit een mooie positie over en Bram Stuurwold kon zijn hoofd net niet tegen een voorzet vanaf de rechterkant zetten. Hierdoor eindigde de wedstrijd in 2-0. OHH sluit het seizoen dus op de voorlaatste plaats af met 14 punten uit 22 wedstrijden.

 

Arjen Visser