OHH JO19-1 sluit najaarsreeks prima af

OHH JO19-1 – Olde Veste JO19-2

De laatste wedstrijd dit najaar spelen we thuis in Heeg. De vrijdagavond ervoor gingen de hemelsluizen nog maar een keer open en zodoende is het weer een natte boel. De consuls hebben bepaald dat de wedstrijd op het wetraveld moet worden gespeeld en niet zoals de JO13-1 op het hoofdveld, dat moet gespaard worden voor Heeg 1 die middags aan de bak moet. De scheidsrechter neigt er naar om het B veld af te keuren, maar na een gesprekje met de veldheren moet er toch op het natte, glibberige en op plekken kale wedstrijd-trainingsveld gespeeld worden. Dit is niet Hoofdklassewaardig en met bijna het schaamrood op de kaken bij de OHH leiding gaan we toch maar voetballen, kunnen we in ieder geval een eind breien aan deze najaarscompetitie. Met Friso als enige afwezige gaan we offensief beginnen om de drie punten binnen te halen, Gosse en Bert nemen plaats in de nieuwe plexiglas dug-out met een plateau van drek ervoor. 

Na het eerste fluitsignaal gaan we volop druk zetten en dat resulteert direct al in een hoekschop, de keeper laat los, spelers genoeg voor het doel maar er is niemand die de bal tegen de touwen rost. Olde Veste heeft niets in te brengen en komen bijna niet van eigen helft af. Als na een mooie aanval Lars prima wordt gelanceerd is het de keeper die het schot kan pakken. Als bij de volgende aanval van OHH hands door een verdediger van de Steenwijkers wordt gemaakt legt de scheids de bal op de stip, Jelger schiet deze buitenkans er onberispelijk in, 1-0. Acht minuten later komt er een voorzet van rechterspits Egbert, de doorgelopen Jelger kan de bal gemakkelijk binnen tikken nadat de keeper het leer voor de voeten van onze aanvoerder klaarlegt, 2-0. Olde Veste komt nog twee keer in de buurt van ons zestien meter gebied maar verder dan ook niet, Mats heeft een rustige 1e helft. Net voor rust scoort de in vorm zijnde Berend Ype met een kopbal uit een vrije trap maar deze wordt afgevlagd voor buitenspel door de grensrechter die bij elke bal naar voren standaard de vlag de lucht in steekt. In de eerste helft had de beste man misschien de helft van de keren gelijk maar deze goal was een zuiver doelpunt, jammer.

Na de rust komt Bert erin voor Lammert, Gosse mag het laatste half uur voorin zijn energie laten uitrazen is de afspraak. Op dezelfde manier doorgaan en de kansen afmaken, simpele opdracht krijgen de heren mee.

We geven weer vol gas en het wedstrijdbeeld is hetzelfde als voor de thee, OHH is sterker en Olde Veste is niet bij machte om het de thuisploeg moeilijk te maken. De schrijvende pers zat niet op te letten maar volgens het gezelschap naast hem op de bank was de 3-0 een typische Herre goal. Rommelend, frommelend, hands makend, en als de keeper de bal niet goed wegwerkt tikt Herre hem over de doellijn. Gosse mag zijn beloofde plaats voorin innemen ten koste van Lars. Er komt weer meer voetbal in de ploeg als de interim spits met een mooi passje strooit en met een prima kaats de bal voor Jesse klaarligt maar dit schot wordt geblokt. Het is wel Jesse die even later de vrije trap mag nemen na een overtreding op Bert. De keeper verwacht niet dat de bal rechtstreeks op doel gaat, de goalie grabbelt wat vreemd en de bal hobbelt achter hem over de doellijn, 4-0. Als Sjoerd van achteruit met een schitterende pass Gosse vrij voor de keeper zet is het jammer voor het eigenlijke centrale duo dat deze grote kans snoeihard op de paal uiteen spat. Bert schiet nog een keer naast het doel en dan heeft Olde Veste nog een kleine eindsprint in huis, OHH geloofd het wel en Mats moet toch nog een keer handelend optreden en kan een vlammend schot net met zijn rechtervoet uit de doelmond schieten, de nul wordt behouden. 

Een prima afsluiting van dit najaar, met deze overwinning hebben de mannen zichzelf prima beloond voor een mooi najaar in de hoofdklasse. Met 14 punten eindigen op een waarschijnlijke 6e plek is uitstekend te noemen. De leiding is dik tevreden over het meestal goede spel wat de heren op de mat legden. En dat met de gedachte dat we maar twee keer met de complete selectie een wedstrijd hebben kunnen aanvangen, is de doelstelling voor het voorjaar vastgesteld; Met een fitte groep kampioen worden! Eerst maar even genieten van de feestdagen waarin ook het eerste teamfeestje in is verwerkt. Merendeels bekostigd door de grootste aandeelhouders Friso en Jesse, en dan zien we in 2020 wel verder.

Jacob Wiebenga