OHH JO19-1 put hoop uit nederlaag tegen kampioenskandidaat

LSC JO19-1 – OHH JO19-1

Weer een uitwedstrijd deze week, nu wat dichter bij huis, Sneek is de bestemming. LSC is een kampioenskandidaat mogen we van uit gaan (doen ze zelf ook). Een zeer getalenteerd team waar ook O17 en zelfs een speler van de O15 meedoet. Weer moeten de mannen van OHH op het minder favoriete kunstgras hun kunsten vertonen. De ondergrond is zeer geschikt voor technische spelers en vereist uithoudingsvermogen. Egbert is nog geblesseerd en Gosse is ziek, Pieter en Henk van JO17-1 gaan mee als invallers.

De bedoelingen van LSC zijn al snel duidelijk, hoog druk zetten en hun snelle behendige buitenspelers in stelling brengen om de voorzet te geven. Dit geeft al resultaat in de 5e minuut, de voorzet van links heeft Mats niet klem en wordt simpel binnen getikt, 1-0. Ook de rechterspits komt steeds voorbij Tijs, het is houden en keren voor de achterhoede. Na een kwartier is het weer raak voor de Snekers, een afstandsschot is Mats te machtig en de voorsprong van LSC wordt verdubbeld. OHH heeft totaal geen grip op de thuisclub die vrijuit kunnen voetballen, en in de 23e minuut is het dan al 3-0 na een mooie aanval uit het boekje. OHH kan in de rest van de eerste helft de schade beperken maar zelfs tot ook maar een kans komen is er niet bij. Na de rust zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden.

Er wordt in de pauze wat omgezet en Lars komt in het veld voor Bert. OHH gaat vliegend van start en verdient al vrij snel een corner, in de kluts voor het doel kan Jesse de bal het laatste zetje geven, 3-1. Een snelle counter van LSC kan Mats gelukkig pakken, zodat er geloof blijft bij de jongens dat er toch wel wat meer mogelijk is. Friso is al een keer gevaarlijk door de achterste linie gebroken, de tweede keer dat hij naar binnen snijd en een prima voorzet vanaf de linkerkant controleert, schiet hij de bal goed tegen de touwen, 3-2. De grens van LSC vind het buitenspel, is het niet eens met de overrulende scheids en gooit kwaad zijn vlag tien meter het veld in. De discussie met de arbiter heeft geen zin, de scheids heeft genoeg van het gemekker en wil niet verder voordat er een andere grensrechter zich lang de zijlijn meldt. Dit wordt dan weer de prima vlaggende man van de eerste helft die eerst nog doodleuk de verbouwereerde staf op de bank van de Snekers meldt dat hij vanuit de kantine had gezien dat het zeer zeker geen buitenspel was. Heerlijke humor toch!  LSC staat onder druk maar de individuele klasse van enkele spelers maken het verschil in doelpunten weer twee. Eerst kan Mats een schot nog net naast tikken, maar het volgende schot wordt vanaf de rechterkant perfect in de lange hoek binnen geschoten, 4-2. OHH probeert het wel en een schotje van Lars is een prooi voor de keeper. Als Jesse even later zelf een vrije doortocht heeft geforceerd probeert hij de goalie van LSC te verschalken met een lobje maar dit is te gemakkelijk bedacht. LSC knalt de bal nog op de paal maar daarna vindt de scheidsrechter het welletjes. 

De eerste 25 minuten hebben we ons laten aftroeven en zijn veel te lief geweest om de aanvalsdriften van LSC af te stoppen, de tweede helft hebben we ons kranig geweerd en toch laten zien dat het best wel mogelijk is om tegen zulke ploegen een resultaatje te scoren. Volgende week treffen we het MSC uit Meppel op echt gras in Heeg, aanvang 10.00 uur.

Jacob Wiebenga