OHH JO19-1 probleemloos langs Heerenveen JO19-2

OHH JO19-1 – Heerenveen JO19-2

Vandaag, 3 november, een thuiswedstrijd tegen de nummer laatst Heerenveen JO19-2. Aan onze stand op de ranglijst zijn we eigenlijk wel verplicht om een overwinning binnen te slepen. Met de complete selectie zijn er keuzes te over en coach Thomas heeft een verassende basis elf op papier gezet. Weer wat positiewisselingen is goed voor de ontwikkeling van sommige spelers is mede hier de gedachte achter. Een KNVB scheidsrechter zal de fluit hanteren, wat betekent dat er niet mag worden door gewisseld, altijd handig om te weten.

Er wordt weer scherp gestart, en net zoals de laatste drie wedstrijden hebben we weer een snelle voorsprong, in de 3e minuut zet Lammert de score al op 1-0! In eerste instantie zoekt hij naar een gaatje om te schieten, deze wordt niet gevonden, maar na pingpong voetbal schiet Egbert de bal op de paal. Deze komt terug het veld in en dan vindt Lammert wel de ruimte voor het schot en pegelt het leer in de verre kruising. Heerenveen staat met de rug tegen de muur en als Robin eerst een bal over het doel kopt, is het later wel raak. Na een prima voorzet van linksback Sjoerd is het nu wel een inkopper van Robin die doel treft, 2-0. Daarna is het de tegenstander die de eerste en de enige keer in de eerste helft echt gevaarlijk is, een vrije trap beland op de paal. Er zijn meerdere overtredingen nodig op de OHH’ers om hun aanvalsdrang af te stoppen. Een harde teckel op Sjoerd wordt dan ook terecht bestraft met een gele kaart. Het niveau van de thuisploeg daalt en gaat mee in die van de tegenstander. Wel zijn de kansen in het laatste kwartier voor rust rijkelijk om de score uit te breiden. Maar als Hylke over schiet, Robin naast, Jelle Rein zijn schot wordt over het doel getikt door de keeper en Sjoerd zijn schot ook wordt gepakt door de goalie, blijft het 2-0 in het eerste bedrijf.

Na de rust komen Friso en Rick er in voor Egbert en Lammert. Proberen goed te voetballen en de score uit te breiden is het doel. We kunnen gerust stellen dat Heerenveen geen serieuze kans meer heeft gehad de tweede helft. Wel wordt door de mannen van OHH aan de opdracht voldaan om de score op te schroeven. In de 55e minuut is het Mark die Robin met een prachtige pass wegstuurt, Robin vindt de keeper op zijn weg maar de afvallende bal is een simpele binnenschuiver voor Rick, 3-0. Er wordt voor de laatste keer gewisseld, dus kan Fokke ook nog zijn energie kwijt en mag 35 minuten vol gas geven, hij is de vervanger van Jelger. Rick maakt even later zijn tweede doelpunt na een goede voorzet van Friso, 4-0. Jelle Rein Is ook dichtbij maar schiet net naast. Fokke is intussen ook op stoom geraakt en na een paar mislukte acties en voorzetten is het in de 71e minuut wel raak, de voorzet is prima en lijkt onderweg naar iemand die hem bij de tweede paal kan binnen knikken. Maar tot ieders verbazing wordt deze voorzet gepromoveerd naar een doelpunt die via de binnenkant van die 2e paal tegen de touwen caramboleert, 5-0, een “bewussie” moet er volgens de bankzitters worden genoteerd. De laatste goal wordt ook weer gemaakt door Fokke na een combinatie met Rick, 6-0. Dat is lekker invallen voor die twee, met elk twee doelpunten.

Een vrij simpele overwinning vandaag en waarbij de behouden nul ook lekker is voor de verdediging en keeper. Al met al dik tevreden het weekend in. Volgende week reizen we af naar Sneek om tegen de nummer 1 te spelen, een ware topper dus. Aangezien OHH JO19-1 de tweede plaats bezet in de 1e klasse-03.

Jacob Wiebenga