OHH JO19-1 pakt een punt tegen nummer twee SWZ JO19-2

SWZ/BOSO Sneek JO19-2   –   Oudega/HJSC/Heeg JO19-1

Op zaterdag 20 mei stond voor OHH de uitwedstrijd tegen de nummer 2, SWZ, op het programma. OHH speelde al twee keer eerder tegen de formatie uit Sneek en verloor beide keren (6-0 in de beker en 2-4 in de competitie). Voor de wedstrijd kwamen we erachter dat de shirts ontbraken, Wiebe Leenstra bleek deze te zijn vergeten. Dit leidde tot een kortere warming-up (waar het gros van de spelers geen enkel probleem meehad) en het feit dat een gedeelte van de warming-up in alledaagse kleding werd afgewerkt.

 

Onder leiding van scheidsrechter Hasse Aartsen uit Heeg werd er afgetrapt. Het spelbeeld dat iedereen wel had verwacht, bleek ook in werkelijkheid tot uiting te komen: SWZ had veelvuldig de bal en creëerde regelmatig kansen. OHH moest het doen met een spaarzame tegenstoot. In tegenstelling tot de vorige competitiewedstrijd van OHH, waarin het met 6-3 verloor van QVC, stond OHH goed georganiseerd te verdedigen. Na een minuut of 10 werd de wedstrijd voor een poosje onderbroken, aangezien scheidsrechter Aartsen te kampen had met een kapotte schoen. Nadat dit euvel was verholpen, ging de wedstrijd weer verder met hetzelfde spelbeeld. Halverwege de eerste helft kwam SWZ op een 1-0 voorsprong: Jarno Hofstra had niet door dat de verdediging van OHH stapte op buitenspel, waardoor Hofstra buitenspel ophief waarna de spits van SWZ de bal in de goal kon schieten. De thuisploeg kon echter niet lang genieten van de voorsprong, want een mooie pass van Thomas Bethlehem werd keihard binnengeschoten door Jorn Feenstra, die vandaag na enkele wedstrijden afwezigheid zijn langverwachte rentree maakte; 1-1. Op slag van rust kreeg SWZ nog een uitgelezen kans op de voorsprong toen scheidsrechter Aartsen een bal van Arjen Visser op doelman Lars Palijama beoordeelde als een terugspeelbal. Gelukkig voor OHH werd de vrije trap slecht ingeschoten en bleef het bij 1-1.

 

In de tweede helft bleef SWZ de gevaarlijkste ploeg: doelman Lars Palijama moest regelmatig reddend optreden. SWZ had het vizier nu ook niet bepaald op scherp staan. OHH had geen wissels meer in de tweede helft, dus toen Urt Kamkien geblesseerd raakte moest OHH verder met tien man. Minuten later bleek Kamkien toch voldoende te zijn opgelapt en kon hij de wedstrijd toch nog uitspelen. Dit kon echter niet van iedereen gezegd worden, want zowel Wietze Wempe als een speler van SWZ kregen een rode kaart nadat de speler van SWZ Wempe in zijn maag had geraakt waarna Wempe natrapte op de bewuste SWZ speler. 10 tegen 10 dus in de laatste minuten, maar beide teams konden niet meer profiteren van de ruimte die hierdoor op het veld ontstond. De eindstand is dus 1-1, een prima resultaat tegen de nummer 2 van de competitie. Aanstaande maandag speelt OHH de laatste wedstrijd van het seizoen tegen hekkensluiter Balk/Sleat JO19-2.

 

Arjen Visser