OHH JO19-1 overtuigend langs Drachtster Boys

Drachtster Boys JO19-2 – OHH JO19-1

7 maart 2020 mogen de heren van JO19-1 eindelijk weer de wei in. Na de afgelasting van vorige week wegens wateroverlast en daarvoor twee weken vakantie is het al vier weken geleden dat ze een serieus partijtje voetbal hebben gespeeld. Het trainen was ook maar mondjesmaat wegens het wassende water. Maar aangekomen in Drachten blijkt dat het daar niet veel beter is gesteld met de grasvelden. Op werkelijk een knollenveld moet er gevoetbald worden, misschien is het in ons voordeel, in Heeg zijn we namelijk niet anders gewend. We zijn compleet, Berend Ype is mee als 14e man om misschien nog een kwartiertje mee te doen en na de warming-up blijkt dat Jesse niet okselfris is maar wel kan starten.

De eerste 20 minuten is er niet echt sprake van goed voetbal en zijn er geen kansen aan beide kanten te noteren. Wel wordt een rotschop op Jelger bestraft met een gele kaart. Als daarna Friso met zijn linker hard op de lat schiet zijn we goed los. Een kopbal op doel van Jelger wordt nog voor buitenspel afgevlagd maar even later is het diezelfde Jelger die de 0-1  binnen schiet. Een voorzet van Friso wordt doorgekopt door Lammert en Jelger kan de bal met een heerlijke volley tegen de touwen jassen. Als drie minuten later Friso weer een voorzet in huis heeft maar ogenschijnlijk door de keeper gepakt kan worden, deze goalie hem niet klem heeft maar de bal zelf de bal over de doellijn frommelt is de 0-2 al een feit. Dachtster Boys probeert nu wat meer richting ons doel te voetballen met snelle uitvallen. Als Gosse dan de bal ongelukkig tegen zijn arm krijgt is het een penalty voor de thuisclub. Keeper Mats pakt deze bal knap en een eventuele rebound wordt onschadelijk gemaakt. Dit is wel een mazzeltje zo vlak voor rust.

Direct in het begin van de tweede helft brengt Sjoerd redding op de doellijn en voorkomt zo de aansluitingstreffer. En als snel daarna Jelger met een prima pass Friso wegstuurt en die vervolgens zijn tegenstander voorbij snelt en de 0-3 binnen schiet is het eigenlijk gespeeld. Drachtster Boys probeert het wel maar Mats hoeft nog maar één keer echt handelend op te treden om een tegentreffer te voorkomen. De rest van de kansen schieten de Drachtsters allemaal naast of over het doel. In de 75e minuut moet Tijs met kramp in beide benen de strijd staken, zo kan Berend toch ook nog een kwartiertje aan de bak. Friso is na een goede pass van achteruit weer los van zijn tegenstander en zijn goede voorzet promoveert gelegenheidsspits Gosse beheerst naar de 0-4. Zo kabbelt het naar het einde en zijn de drie punten binnen.

Na de thuiswinst op Broekster Walden en het gelijke spel tegen Balk staan we er mooi bij in de top. Ook geen kaarten gepakt, keurig. De boetepot wordt sinds een paar weken via een andere weg aangevuld. Het hele team inclusief begeleiding heeft namelijk een prachtige warme muts gekregen van de firma J. v.d. Heide & Zoon, Fourages & Melktransport uit Heeg. Het vergeten van deze oorwarmer met trainen en wedstrijden kostte o.a. uw verslaggever al zijn koffiegeld.

Jacob Wiebenga