OHH JO19-1 onderuit tegen tiental IJVC/Blauwhuis JO19-1

Oudega/HJSC/Heeg JO19-1   –   IJVC/Blauwhuis JO19-1

Op zaterdag 31 maart speelde OHH de inhaalwedstrijd tegen IJVC/Blauwhuis. Beide ploegen bivakkeren in de onderste regionen van de competitie. Voor de winterstop troffen beide teams elkaar ook al. Toen werd het dankzij een late treffer van Lammert Stegenga 1-1.

IJVC/Blauwhuis was sterker in de beginfase. De bezoekers leken net wat meer gebrand te zijn om deze wedstrijd te winnen. De eerste speldenprikken werden dan ook uitgedeeld door de bezoekers, maar OHH kwam niet heel erg in de problemen. Na verloop van tijd begon OHH ook iets beter in het spel te komen, maar IJVC/Blauwhuis bleef de betere ploeg. De bezoekers kwamen dan ook op voorsprong. Doelman Geert Jorrit van der Bij wilde een lange bal vangen, maar kwam te laat: Pieter Kor Spoelstra kon ertussen komen en opende de score; 0-1. Diezelfde Pieter Kor Spoelstra was ook dichtbij 0-2, maar zijn vrije trap eindigde tegen de bovenkant van de lat. In de slotfase van de eerste helft kreeg OHH zijn eerste goede mogelijkheden. Robin Spitters werd vrijgespeeld in het strafschopgebied, maar in plaats van te schieten zocht hij de combinatie. Kans verkeken. Vlak voor rust kreeg ook Rick de Boer nog een mogelijkheid, maar hij wist een corner niet tot doelpunt te promoveren.

Na de rust kwam B-junior Egbert Bethlehem in het veld voor Hylke Piso. Bovendien werd er het een en ander aangepast in de opstelling. Dat leek het gewenste effect te hebben. OHH was nu veel feller en dreigender. Bovendien lukte het OHH om spelmaker Pim Goeman uit de wedstrijd te spelen. Jorn Feenstra maakte eerst een pittige overtreding op de oud-speler van Oudega/HJSC. Goeman zinde op wraak en maakte twee forse overtredingen met twee gele kaarten tot gevolg. De middenvelder van IJVC/Blauwhuis mocht dus inrukken met rood. Niet veel later lag de gelijkmaker al in de touwen: een voorzet van Robin Spitters werd in de goal gefrommeld door nota bene gastspeler Egbert Bethlehem; 1-1. Het kwartje leek dus de goede kant op te vallen voor OHH, maar niets was minder waar. IJVC/Blauwhuis werd steeds dreigender. Rick Koopman raakte met een hard schot de lat. OHH kwam steeds meer in de verdrukking en kwam zelfs op achterstand. Een doeltrap kwam terecht bij een speler van IJVC/Blauwhuis, de verdediging van OHH was uit positie en een aanvaller van IJVC/Blauwhuis rondde beheerst af; 1-2. OHH ging nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar dichterbij dan wat schoten van afstand wist OHH niet te komen. Al met al een terechte overwinning voor IJVC/Blauwhuis. Het betekent alweer de derde nederlaag op rij voor OHH. Volgende week ontvangt OHH Minnertsga/St. Jacob JO19-1.

 

Arjen Visser