OHH JO19-1 onderuit tegen SWZ JO19-1

OHH JO19-1 – SWZ JO19-1

Dinsdagavond 29 oktober wordt de ingelaste wedstrijd tegen SWZ gespeeld. De bedoeling was om 20.00 uur te starten maar de KNVB scheidsrechter keurde de nauwelijks zichtbare belijning af. In alle haast werden de veldmannen van vv Heeg opgetrommeld om de strafschopgebieden en de beide achterlijnen beter zichtbaar te maken. Na weer een korte warming-up kon er om 20.25 uur worden afgetrapt. Terwijl Sneek met het maximale aantal wissels van vijf aantrad gaat OHH het doen met twee, waaronder B junior Henk die naast Egbert plaatsneemt op de bank. Gosse en Bert kunnen niet meedoen vandaag.

De bedoelingen van SWZ zijn al snel zichtbaar, druk zetten op de verdediging van OHH en de snelle buitenspelers vanaf het middenveld aan het werk zetten. Binnen twee minuten was er het eerste schot ook al, net naast gelukkig. Maar weer twee minuten later was het wel raak na een aanval via een van de flanken werd de bal strak voor het doel gebracht, deze werd van richting verandert, Mats kon hem niet klemmen en het leer werd simpel binnen gewerkt, 0-1. Opnieuw is het SWZ die weer met een schot gevaarlijk is maar de spits schiet naast. Ook Friso kan na de eerste aanval van OHH een schot richting doel produceren maar deze gaat ook naast. Omstreeks de 22e minuut kan Friso hem zelf vrij spelen aan de linkerkant van het veld en geeft een prima voorzet, denkt iedereen, maar ook tot verassing van de Sneker keeper ploft de bal bij de tweede paal tegen de touwen, 1-1! Helaas staat OHH te lang na te genieten van de gelijkmaker, SWZ stuurt de rechter spits weg, onze verdedigers zijn te laat en de voorsprong van SWZ is weer een feit, 1-2. OHH kan verdedigend geen vuist maken en 10 minuten voor de rust wordt het al 1-3. Berend mist de diep geplaatste bal, de spits kapt Sjoerd knap uit en schiet hem prima binnen. Nog een mogelijkheid voor SWZ maar de bal springt vanaf de deklat weer het veld in waarna deze over werd gekopt. 

Na de thee gaat SWZ verder met aanvallen, Mats kan nog goed redding brengen op een kopbal uit een makkelijk gegeven vrije trap. In de 55e minuut weer een vrije trap voor de bezoekers, deze lage bal wordt onderweg ergens aangeraakt en hobbelt over de doellijn, 1-4. OHH komt daarna iets meer aan voetballen toe en Berend is gevaarlijk met een kopbal die maar net over het doel gaat. Friso wordt uitstekend weggestoken en komt alleen voor de keeper maar deze kan zijn schot keren. Jesse meent dan toch het doelpunt voor OHH te maken maar deze wordt afgekeurd wegens het hinderen van de keeper, zeer discutabel, Jesse was gewoon eerder bij de bal. In de laatste seconden werd de spits van Sneek nog weggestuurd, Sjoerd werd op volle snelheid nog door de aanvaller vast gehouden en kwam naar terecht, aanval afgefloten en zo ook de wedstrijd. Sjoerd blijft zitten en bij de val blijkt dat zijn schouder uit de kom is geschoten, pijnlijk maar helemaal toen hij deze zelf er weer had ingedrukt. 

Helaas verloren, waar we achterin vandaag niet scherp genoeg waren en voetballend geen vuist konden maken kan SWZ terug huiswaarts met een verdiende overwinning. Waar we zaterdag niet op Sjoerd kunnen rekenen is gelukkig Bert op de weg terug en hebben we dan in ieder geval één wissel bij de wedstrijd in het Friese haagje.

Jacob Wiebenga