OHH JO19-1 niet langs hekkensluiter Balk/Sleat

Balk/Sleat JO19-2   –   Oudega/HJSC/Heeg JO19-1

Op zaterdag 26 november stond alweer de tiende competitiewedstrijd op het programma. De tegenstander was hekkensluiter Balk/Sleat, die nog geen enkel punt gehaald hadden. OHH doet het niet veel beter: het verzamelde slechts vier punten uit de voorgaande negen wedstrijden.

 

De eerste kans van de wedstrijd was meteen raak: vanuit een hoekschop kon bij de tweede paal een speler van Balk/Sleat vogelvrij binnenschieten; 1-0. Na 3 minuten liep OHH dus alweer achter de feiten aan. OHH speelde echter beter dan Balk/Sleat, het zette erg hoog druk en speelde erg dominant. Na 8 minuten werd OHH beloond toen de geheel vrijstaande Marko Hoekstra wist te scoren; 1-1. De druk van OHH hield aan, maar het voerde de acties vaak iets te ver door. Bram Stuurwold, Jetze Wiersma en Jorn Feenstra kregen kansjes OHH op voorsprong te schieten, maar de precisie ontbrak. In de 32e minuut leek OHH toch op voorsprong te komen, nadat Marko Hoekstra de bal goed doorkopte op Urt Kamkien, waarna Kamkien de bal met wat geluk terugkreeg bij Marko Hoekstra, die de bal in het lege doel schoof. Helaas vlagde de grensrechter voor buitenspel op het moment dat Hoekstra de bal doorkopte waardoor OHH dus niet de leiding nam. Vier minuten later was het echter wel 1-2: een voorzet vanaf de linkerkant werd door Marko Hoekstra binnengetikt. Wietze Wempe liet daarna een goede mogelijkheid op de 1-3 onbenut en OHH kreeg  hier in de 40e minuut de rekening van gepresenteerd: drie man van OHH liepen elkaar in de weg waarna Lammert Stegenga op snelheid werd geklopt door Wesley Schaper die keurig afrondde; 2-2. Een hele vreemde tussenstand als je je bedenkt dat OHH eigenlijk de gehele eerste helft op de speelhelft van Balk/Sleat aan het voetballen was.

 

Na de pauze werd het spel veel rommeliger. OHH was dan wel het team met de kansen en het balbezit, maar OHH was veel te onzorgvuldig en op het oog ook minder fel dan voor de rust. De kansen die OHH kreeg waren ook veel minder groot dan voor de pauze. In de 63e minuut testte Jelle Terpstra bijvoorbeeld de doelman met een schot, hij claimde zelf dat de bal de doellijn had gepasseerd, maar de scheidsrechter ging hier niet in mee. Ook een omhaal van Marko Hoekstra en wederom een schot van Jelle Terpstra gingen er niet in. Bij OHH vloeide het geloof langzaam, maar zeker weg en wist het de bal ook steeds minder lang in de ploeg te houden. OHH probeerde het nog wel met onder meer schoten van Jarno Hofstra en Sander Sijbranda, maar dezen vielen eigenlijk al in de categorie wanhoopspogingen. Toen vlak voor tijd een mooi gekruld schot van Marko Hoekstra er ook niet in ging leken beide teams zich te moeten verzoenen met een gelijkspel. In de slotminuut kreeg OHH echter nog een corner en zelfs doelman Lars Palijama ging mee naar voren, maar de bal eindigde, illustratief voor deze wedstrijd, in het zijnet zonder dat hij voor het doel gekomen is. Erg veel pech dus voor OHH dat hier zeker meer dan een gelijkspel had verdiend, maar zoals al vaker gebeurd dit seizoen, wilde de bal maar niet goed vallen. OHH ontvangt volgende week QVC.

 

Arjen Visser