OHH JO19-1 niet content ondanks eerste punt

Oudega/HJSC/Heeg JO19-1   –   Balk/Sleat JO19-2

Op dinsdag 6 september stond voor OHH de laatste bekerwedstrijd op het programma. Net zoals de bezoekers was OHH al kansloos om de volgende ronde te bereiken. Een wedstrijd om ‘des keizers baard’ dus, maar wel één waarin er mooi het een en ander geëxperimenteerd kon worden. In tegenstelling tot afgelopen zaterdag in Sneek kon OHH nu wel over de vrijwel gehele selectie beschikken: alleen Wiebe Leenstra was afwezig.

 

Vanaf de eerste minuten van de wedstrijd pakte OHH het initiatief. Het spel speelde zich in het eerste kwartier vrijwel in zijn geheel af op de helft van Balk/Sleat. Na een klein kwartier viel dan ook de onvermijdelijke 1-0: een mooie pass van Bram Stuurwold werd op waarde geschat door Wietze Wempe, die de doelman van Balk/Sleat met een hard schot verschalkte. Via Lammert Stegenga en Wietze Wempe kreeg OHH in het vervolg kansen op een tweede treffer, maar deze bleef uit. Aan de andere kant werd Balk/Sleat een keer enorm gevaarlijk toen Arjen Visser te kort terugspeelde op doelman Lars Palijama, maar laatstgenoemde wist het uiteindelijk nog te herstellen en zodoende liep het met een sisser af. Dit was echter wel het moment waarop de wedstrijd kantelde. Balk/Sleat voelde dat er wat te halen viel en nadat er door de bezoekers al wat speldenprikjes waren uitgedeeld, werd het na ruim een half uur gelijk: spits Wesley Schaper profiteerde van wanorde in de defensie van OHH, gaf de bal goed voor op Jordi Nauta, die -met wat hulp van verdediger Sven Mark Hofstra- de bal in het goal tikte; 1-1. OHH was lamgeslagen door deze treffer, er leek wat angst in de ploeg te slaan, maar Balk/Sleat kwam voor de rust niet meer tot scoren.

 

Na de pauze nam OHH het initiatief meer en meer over: met het inbrengen van technische spelers als Marko Hoekstra en Jetze Wiersma kregen de aanvallen van OHH ook wat meer elan. Halverwege de tweede helft kwam OHH dan ook weer terecht op voorsprong: vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Marko Hoekstra de bal buiten bereik van de doelman tegen de touwen; 2-1. Lang kon OHH niet van deze voorsprong genieten, want nog geen vijf minuten later was het alweer gelijk: de linkshalf pikte een uittrap van Lars Palijama op, troefde vervolgens Arjen Visser gemakkelijk af en scoorde op fraaie wijze de 2-2. Snel daarna werd Marko Hoekstra goed in stelling gebracht, hij kon alleen op de doelman af en met een fraaie stift zette hij OHH voor de derde maal op voorsprong; 3-2. Niet veel later kon Wietze Wempe de wedstrijd beslissen toen hij alleen op de doelman af kon, maar Wempe speelde de bal iets te ver voor zich uit waardoor de keeper van Balk/Sleat redding kon brengen. Het werd OHH uiteindelijk fataal, want rechtsbuiten Jordi Nauta van Balk/Sleat klopte doelman Lars Palijama even later met een hard en geplaatst schot; 3-3. In de slotfase meende OHH nog recht te hebben op een strafschop, maar een handsbal van een verdediger van Balk/Sleat werd door de verder goed fluitende scheidsrechter Rohald Boonstra over het hoofd gezien. Zodoende eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en daar kon iedereen wel mee leven. OHH zal echter toch niet tevreden zijn, aangezien het driemaal een voorsprong weggaf. Aanstaande zaterdag start de competitie met een thuiswedstrijd tegen LSC 1890 JO19-2 in Hommerts.

 

Arjen Visser